Tanzanias nationalparker

Læs også om Arusha nationalpark.

Vækst i nationalparker i Tanzania

Der er på nuværende tidspunkt 16 nationalparker i Tanzania, men det er et tal, der kan ændre sig. Bare i løbet af de seneste 10 år er der kommet fire nye tanzanianske nationalparker, hvoraf de to er tidligere vildtreservater, som nu er blevet nationalparker. Samlet set dækker Tanzania Nationalparker 5 % af Tanzanias areal, hvor Serengeti Nationalparken klart er den største, dækkende ⅓ af nationalparkernes samlede areal. Nationalparkerne er hovedingrediensen i din safarirejse, og på de fleste safariture vil du komme til at besøge flere af nationalparkerne.

[useful_banner_manager banners=1 count=1]

Sæsoner for nationalparkerne

Der er flere forskellige former for safarioplevelser, udover den traditionelle safari i bil er der blandt andet safari til fods, safari i luftballon og kanosafari. Det er ikke oplagt at gøre alle tingene i én nationalpark, men der er mulighed for at få prøvet de ting man har lyst til i forskellige nationalparker på tværs af Tanzania.

Tanzania er et stort land, hvorfor klimaet ændre sig på tværs af landet. Dette er også gældende for, hvornår det er ideelt at besøge de forskellige parker, da dette ikke er det samme alle steder i landet. Nogle parker vil være mere optimale for safarirejser på visse tidspunkter i forhold til andre parker. Derfor kan det være en god idé at sætte sig ind i højsæson for de forskellige parker inden afrejse.

Leave a Reply