Saanane Nationalpark

Saanene nationalpark er både en relativt ny nationalpark samt meget lille, men man skal ikke lade sig snyde af størrelse, Saanane nationalpark er en perle af en lille ø. Saanane nationalpark har officielt været en fuldt udbygget nationalpark siden sommeren 2013 og dækker et areal på 2,18 km2. Parken har rent faktisk lavet rekord i at være den første nationalpark nogensinde, som er placeret ved en by, samt være den mindste nationalpark både i Tanzania, men også i hele Østafrika.

Landskabet i Saanane Nationalpark

Det lille areal på 2,18 km2 består af tre holme, som ligger på den sydlige del af øen, samt selve vandmiljøet. Hvad der blandt andet er specielt ved Saanane nationalpark er dens placering midt i Viktoriasøen, den største sø i Afrika. Således er især vandet i fokus, når man er i Saanane Nationalpark.

Safari i Saanane nationalpark

Impala i Saanane i Tanzania

På trods af den lille størrelse kan man stadig opleve et meget interessant dyreliv og få en god safarioplevelse. Parken er især hjemsted for pattedyr såsom impala, sten hyrax, fløjls aber og vildkatte. Yderligere huser Saanane nationalpark “De-Brazas-aben”, som er det eneste sted i landet, hvor man har mulighed for at opleve denne art. Videre er forskellige krybdyr også dominerende i parken, hvilket omfatter krokodiller, varaner, Agama firben, forskellige skildpadder og slanger, især Python.

I den akvatiske del af Saanane nationalpark bor en bred vifte af fisk, hovedsageligt Tilapia og Nilaborre. Yderligere er det en fantastiske mulighed, når man er i Saanane nationalpark, at tage på en bådtur, sejle på Viktoriasøen og opleve parken fra søen. Desuden har Saanane nationalpark et helt fantastisk fugleliv, hvorfor dette også er en attraktion mange søger, når de er i parken. Ud over dette kan man tage på vandreture i parken. Derudover kan du tage ind til byen Mwanza og få en kulturel oplevelse.

Højsæson Saanane Nationalpark

Man kan besøge nationalparken hele året, dog er fuglelivet mest varieret og naturen smukkest og grønnest i perioden, der løber fra november til marts. Juni til august er tørtiden, hvorfor denne årstid er perfekt for udendørs aktiviteter, såsom picnic og vandreture.

Informationer om Saanane Nationalpark

Man kan rejse fra flere af de store lufthavne i den nordlige del af Tanzania, såsom Kilimanjaro international airport eller Dar es Salaam til Mwanza. Der er adgang til øen med en almindelig kort bådtur på cirka fem minutter fra parkkontoret på fastlandet til parkkontoret på øen, som det tager 15 minutter at gå til fra byens centrum. Videre informationer kan man finde på den officielle side for Tanzanias National Parks.

Leave a Reply