Familieferie til Tanzania

Går du og drømmer om en eventyrlig ferie sammen med familien, så er en ferie til Tanzania måske lige noget for jer? Tanzania byder på mange unikke og spændende oplevelser, som er helt ud over det sædvanlige. På en familieferie i Tanzania får I både mulighed for at nyde hinandens selskab samt mulighed for at opleve det overdådige natur og dyreliv, som landet byder på. I kan eksempelvis komme på safarioplevelser i nogle af Afrikas mest berømte og frodige nationalparker, I kan opleve Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, eller I kan tage til den tropiske paradisø Zanzibar og nyde afslapning på de eventyrlige sandstrande omfavnet af det klare turkisblå hav. En familieferie til Tanzania giver dermed mange gode oplevelser og minder, som I vil kunne tænke tilbage på og snakke om i mange år ud i fremtiden. I Tanzania vil I uden tvivl få en ferie, som I ikke vil glemme igen.

Oplevelser for hele familien

Tanzania er et land, der byder på fantastiske oplevelser for folk i alle aldre, så der er derfor ingen grund til ikke at tage familien med hertil. Her får du et overblik over nogle af højdepunkterne, som du skal opleve på en ferie i Tanzania:

Safarioplevelser

En safarirejse i Tanzania er især velegnet til de fleste børnefamilier, grundet det mangfoldige dyreliv og en hel unik og varieret natur. I Tanzania finder du nogle af verdens bedste og mest berømte nationalparker, eksempelvis Serengeti og Ngorongoro, hvor du udover “the big five” (løven, leoparden, elefanten, bøflen og næsehornet) også vil kunne komme til at se flodheste, giraffer, zebraer, strudse, gnuer og flere tusind forskellige fuglearter. Tanzania er i sandhed den ideelle destination, hvis du ønsker safarioplevelser for alle pengene.

Kombiner ferien med badeferie på Zanzibar

En familie safari i Tanzania byder uden tvivl på en vidunderlig oplevelse i fantastiske naturskønne omgivelser, men efter nogle lange dage med natur og det vilde dyreliv, kan det være trængende med lidt afslapning. Derfor kan I med fordel vælge at kombinere jeres familieferie med en afslappende badeferie på Zanzibar, som ligger mindre end 50 km fra Tanzanias kyst. Her er der rig mulighed for afslapning på de lækre sandstrande, eller I kan tage en dukkert i det krystalklare hav. På Zanzibar er der samtidig god mulighed for kulturelle og kulinariske oplevelser, hvis du besøger den gamle bydel Stone Town. Her finder du bl.a. masser af spændende spisesteder for hele familien, og du finder også her nogle af de bedste hoteller på øen.

Oplev Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro

Safari og badeferie er dog ikke det eneste, som dette smukke land kan byde på. Du kan eksempelvis også opleve Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. I modsætning til så mange andre bjerge er det ikke nogen umulig bedrift at bestige dette bjerg, men hvis du ikke selv har mod på at tage udfordringen op, eller hvis småbørn i familien samtidig sætter en stopper for dette, kan det alligevel være fantastisk at opleve bjerget fra bunden af, samt opleve områderne omkring.

På familietur i Tanzania

Hvis du ønsker at opleve Tanzanias øvrige turistattraktioner og besøge de lidt større byer, så skal transporten ikke være en hindring. I Tanzania er der gode asfalterede veje, hvor der regelmæssigt kører turistbusser i rutefart. Hvis du foretrækker at tage en taxa, er dette heller ikke noget problem, og priserne er ofte ganske overkommelige.

Er I ude efter en kulinarisk oplevelse, så kan Tanzania byde på en væld af restauranter, hvor man kan opleve en masse lækre lokale madretter. Skal det være mere børnevenligt og hjemmevant mad, så kan man på de fleste steder også bestille velkendte retter såsom pizza, burger og pasta m.m. I Tanzania findes der især mange indiske restauranter, mens at restauranterne på Zanzibar hovedsageligt er præget af det arabiske køkken.

På en familietur rundt omkring i Tanzanias byer og gader kan I også opleve mange af de lokale markeder. Her kan du finde mange spændende ting, der hører lokalområderne til. Du kan eksempelvis finde souvenirs såsom spyd, masker og sjove træfigurer, som især er populære for turister at bringe med sig hjem. Du kan også finde massevis af flotte tæpper, tørklæder og andre tekstiler. Hvis du ønsker en god pris, er du dog nødt til at forhandle lidt, da sælgerne ofte prøver at presse prisen lidt op på turister.

I Tanzania vil du som regel kunne begå dig ganske fint med engelsk, især på de lidt større markeder, i butikker og på restauranter, da lokalbefolkningen ofte er vant til turister. Derudover står de fleste skilte også på engelsk, så du vil ikke have de store problemer med at finde rundt eller kommunikere med folk i Tanzania, så længe du bare kan en smule engelsk.

Hvornår er det bedst at tage på ferie til Tanzania?

Har I planer om at tage på en familieferie til Tanzania, så er det dog en god idé lige at overveje hvilket tidspunkt på året, det skal gøres. Det er nemlig ikke helt uden betydning hvornår på året, man vælger at rejse til Tanzania. Generelt set er landet beriget med ganske fine temperaturer, som ligger på omkring de 30 grader om dagen og omkring de 20 grader om natten året rundt. Derudover er landet også præget af nogle lange regnperioder, man som turist helt bør undgå, hvís man ønsker at få det bedste ud af sin ferie i Tanzania.

Generelt set har Tanzania to årstider med regn og to tørre årstider. Heraf ligger den lange regnperiode typisk i månederne fra april til maj, hvorefter regnen så igen vender tilbage i november måned. I periodener fra december til marts og juni til oktober er der tørt vejr, hvilket derfor er de mere turistvenlige perioder. Den periode der dog er mest tør og varm i vejret, er månederne fra december til marts. Det er derfor denne periode, der er det mest optimale tidspunkt at rejse på, hvis man vil være garanteret en ferie med solskin og varme, uden noget regn.

Leave a Reply