Saadani Nationalpark

Nationalparken Saadani er beliggende i centrum af den historiske trekant af Bagamoyo , Pangani og Zanzibar. Parken dækker et areal på 1.100 km2 og har det helt specielle element, at den som den eneste nationalpark i Tanzania har direkte grænser til havet. Således kan man få en anderledes oplevelse i Saadani nationalpark, end man kan i de resterende nationalparker.

Landskabet i Saadani Nationalpark

Saadani nationalpark kyststrækninger

Saadani er en meget varieret park, og naturen og landskabet ændrer sig fra øst mod vest. I øst er kysten til Det Indiske Ocean, hvor det åbne hav, koralrevet og nøgne saltholdige områder dominerer. Den marine udvidelse af parken omfatter Mafui revlen, hvor det farverige koralrev er et af de vigtigste ynglesteder for mange forskellige fiskearter. Længere inde i landet er Wami floden den vigtigste kilde til vand, som gør dette område relativt frodigt. De kystnære skove er kendetegnet ved en meget høj biodiversitet med mange forskellige planter, som kun forekommer i disse områder. Længere mod vest er den fugtige savanne, som overordnet kan opdeles i tre typer: højt græssavanne, kort græssavanne og sorte bomulds sletter, hvor lerjord skaber særlige barske forhold. Gennem ovenstående er det tydeligt, at naturen i Saadani nationalpark er mangfoldig og varierer meget fra øst til vest.

Safari i Saadani Nationalpark

Saadani nationalpark tilbyder, som det fremgår, en unik kombination af både marine og fastland flora og fauna i kulturelt fascinerende omgivelser. Parken indeholder omkring 30 forskellige arter af større pattedyr, yderligere er utallige krybdyr og fugle til stede i parken. Derudover har man også muligheden for at se de forskellige dyr, der holder til ved Det Indiske Ocean. Udover de mange fiskearter, er både den grønne skildpadde, pukkelhvaler og delfiner dyr, som ofte forekommer i nærheden af parken. Faktisk er disse strande, de eneste strande nord for Dar es Salaam, hvor havskildpadder stadig kommer og lægger æg. Ved kysterne er der rigelig af muligheder for både badning i havet, afslapning på strandene, snorkling og dykning.

På savannen er det yderligere muligt at se dyr som elefanter og løver, disse er dog mere sky end andre steder i Tanzania. Ligeledes indtager zebraer og andre græsædere også savannen. Der er således mange dyr at se, man skal bare også have sin tålmodighed med sig. Saadani har en kombination af flora og fauna, som er meget unik, hvorfor den bestemt er værd at besøge.

Højsæson i Saadani Nationalpark

Man kan i princippet besøge Saadani nationalpark hele året, dog skal man være opmærksom på, at der under regnsæsonen (marts til april) kan være meget mudder på vejene, især i den sydlige del af parken, hvilket gør, at det kan være svært at komme rundt i parken.

Informationer om Saadani Nationalpark

Der er forskellige huse og lejre tilgængelige nær Saadani by og hovedkvarteret i Mkwaja. Yderligere er der også adskillige camping lejre inden i parken, eksempelvis kan man slå lejr langs Wami floden, i Tengwe samt slå lejr på dele af selve stranden. Man kan køre til Saadani via forskellige veje, eksempelvis fra Bagamoyo eller Dar es Salaam. Fra Dar es Salaam kan man også køre med bus til parken. Man kan også tage færgen eller bussen fra Tanga til Mkwaja og derefter køre til Saadani. Alternativt kan man tage med fly fra Mkawaja. Dog skal man være opmærksom på, at vejene kan være mudrede i regnsæsonen (marts-april), og dermed er det ikke altid muligt at køre i bil dertil. Flere informationer om Saadani nationalpark og de forskellige faciliteter er tilgængelige på parkens officielle hjemmeside.

Parkens reguleringer

Der findes forskellige regler i området, som er til for at beskytte både dyrene og naturen:

  • Man må ikke køre med en hastighed, som overstiger 50 km/t.
  • Man må ikke køre i tidsrummet 19.00-6.00.
  • Man må kun blive på de tilladte ruter.
  • De grønne skildpadder er truede, og dermed må man ikke bevæge sig i deres fødeområder.
  • Man må ikke forstyrre dyrene eller ødelægge koralrevene.
  • Man må ikke samle dyr, planter eller andre objekter op.
  • Man må ikke medbringe dyr eller planter udefra til området.
  • Man må kun starte bål i lejrene, og man må kun slå lejr i de tilladte zoner.

Leave a Reply