Katavi Nationalpark

Katavi nationalpark er bestemt en safari destination for safari entusiaster. Parken er beliggende i den vestlige del af Tanzania, mere specifikt i Katavi regionen. Parken dækker et areal på 4,471 km2, hvilket gør parken til den tredjestørste nationalpark i Tanzania. I og med at parken ligger en smule afsides, er den ikke så besøgt af turister, som mange andre parker er det, hvilket er med til at gøre, at parken fremstår mere uberørt og vild, hvilket kun er et plus, når man er på en safarirejse.

Landskabet i Katavi Nationalpark

Katavi nationalpark er i sandhed indbegrebet af vildnis. Naturen og dyrene har mere eller mindre fået lov til at passe sig selv, hvilket virkelig afspejles i landskabet. Katavi nationalpark må antages at være, hvordan Afrika så ud for flere århundrede siden - det ægte Afrika. Området er dækket af sammenfiltret skov, Katuma floden og de tilhørende flodsletter og sæsonmæssige søer såsom Katavi og Chada. I regntiden er disse søer som paradis for et utal af vandfugle, samt for Tanzanias tætteste koncentration af flodheste og krokodiller, som netop lever i Katavi nationalpark. Men også i tørtiden er Katavi nationalpark et smukt syn. Når vandmasser tørre mere og mere ind, ender Katuma med at være den eneste kilde til vand i kilometers omkreds. Denne nu lavvandede flod bliver sumpet og mudret, men tiltrækker stadig mange imponerende dyr.

Safari i Katavi Nationalpark

Giraffer på savannen i Katavi nationalpark Vildnisset i Katavi nationalpark gemmer på en stor og mangfoldig bestand af forskellige safaridyr. Som det fremgår ovenfor, er der især stor mulighed for at se flodheste og krokodiller, når man er i Katavi nationalpark. Yderligere gemmer parken også på mange andre dyr såsom store flokke af elefanter. Ydermere er der næsten en overflod af zebraer, impala, giraffer, antiloper og redbuck.

På daglig basis kan man se store flokke af løver og bøfler vandre over savannen, mens flodheste og krokodiller samles i vandområderne. Parken og dyrene, der lever i den, er i sandhed hjemsted for vildt, og man har rig mulighed for at opleve det ægte Afrika. Dyrene har fået lov at leve mere i fred, grundet de færre turister, hvilket giver denne park en anden dimension end nogle af de mere turistede parker. Mange safari-elskere hævder endda, at dette er et af de områder, hvor indbegrebet af Tanzania safari bedst er bevaret. Katavi er bestemt et sted, der skal besøges, hvis man søger efter at opleve det ægte Afrika - et Afrika ikke ødelagt af mennesket!

Højsæson i Katavi Nationalpark

Katavi er en klassisk tør-sæson park, hvor vildtet gradvist bliver bedre mod slutningen af året. Da floden er den eneste kilde til vand inden for mange kilometer, bevæger mange dyr sig mod dette område, når vandet slipper op i andre dele af det vestlige Tanzania. Juli til oktober er således den absolutte højsæson for at besøge Katavi nationalpark, dog kan man sagtens få en uforglemmelig safarioplevelse i parken de resterende måneder på året, man skal dog være opmærksom på, at veje kan sommetider blive oversvømmet under regntiden.

Informationer om Katavi Nationalpark

I parken er der to sæson luksus lejre, der har udsigt ud over Chada søen, som bestemt er fantastiske at overnatte i. Yderligere er der andre mere primitive lejre rundt i parken. Parkens hovedkvarter er i Sitalike, hvilket er omkring 40 kilometer syd for Mpanda by. Man kan komme til Katavi med fly fra Dar es Salaam eller Arusha. Man kan også køre til parken fra byen Mbeya (550 km), i tør-perioden kan man desuden køre fra Kigoma (390 km). For flere informationer om transport til Katavi nationalpark samt overnatning, kan dette findes på den officielle side for Tanzania National Parks.

Parkens reguleringer

  • Man skal være tilbage i campen senest kl. 19.
  • Man skal have særlig tilladelse for at køre off-road.
  • Man må ikke chikanere, fodre eller forstyrre dyrelivet.
  • Stig ikke ud af bilen, når et dyr er tæt på.
  • Lad alle planter og andre objekter blive, hvor de hører til.
  • Medbring ikke levende dyr eller planter i parken.
  • Der må ikke tændes ild uden for de autoriserede camps.
  • Kast ikke flasker, plastikposer og madaffald.
  • Tag ikke skydevåben med ind i parken.
  • Der er en hastighedsbegrænsning på 50 km.

Leave a Reply