Tarangire Nationalpark

Tarangire Nationalpark er den sjette største nationalpark i Tanzania, efter Ruaha, Serengeti, Mikumi, Katavi og Mkomazi. Tarangire Nationalpark er beliggende i Manyara regionen, som er i den Nordøstlige del af Tanzania. Tarangire har en størrelse på omkring 2850 km2, hvorved der er masser af plads at gå på opdagelse efter at få et glimt af de vilde dyr.

Landskabet i Tarangire Nationalpark

Navnet Tarangire stammer fraTarangire floden, som krydser parken. Denne flod er den eneste kilde til vand under den tørre sæsonen. Således har man i denne periode rig mulighed for at opleve en masse dyr, når tusindvis af dyr vandrer til Tarangire floden i Tarangire nationalpark fra Manyara nationalpark, når der ikke er vand andre steder.

Landskabet og vegetationen i dette område af Tanzania, er helt fantastisk. Der er en imponerende diversitet med et enestående miks af planter og terræn, som ikke er fundet andre steder, i de Nordlige safariområder i Tanzania. Et kendetegn ved landskabet i Tarangire er det bakkede landskab, som er “plettet” med et utal af det kendte lille træ Baobab træ, blandet med tætte buske og højt græs.

Flod i Tarangire nationalpark

Safari i Tarangire Nationalpark

Tarangire Nationalpark har den største koncentration af dyreliv uden for Serengeti slettens økosystem. Parken er således en fantastisk destination, hvis man er vild med safari. Tarangire Nationalpark er især berømt for sit enorme antal af elefanter, således er det en ideel park at besøge, hvis man er vild med elefanter. Yderligere er Tarangire også kendt for sine træklatrende løver, hvilket er yderst interessant at observere. Hvis man besøger Tarangire nationalpark, kan man dog sagtens forvente at se en lang række andre dyr, såsom zebraer, giraffer, bavianer og gnuer. Man vil ikke blive skuffet på en safari i Tarangire Nationalpark.

Tanzania er generelt et skønt land for fugleinteresserede, grundet deres mange forskellige arter, hvilket også er gældende i Tarangire Nationalpark. Parken gemmer nemlig på mere en 550 forskellige arter, hvorfor parken nærmest er et paradis for fugleinteresserede. Fuglene holder især til ved sumpene, hvor der rent faktisk er den største koncentration af ynglende arter i ét habitat i hele verden.

Elefanter i Tarangire
Elefanter i Tarangire nationalpark
Giraffer på safari i Tanzania

Højsæson Tarangire Nationalpark

Man kan i princippet rejse til Tarangire Nationalpark når som helst i løbet af året, men det anbefales dog at besøge parken i den tørre sæson, hvilket er juni til september, for at sikre sig et større antal dyr.

Informationer om Tarangire Nationalpark

Der er forskellige muligheder for overnatning, når man er i Tarangire Nationalpark. Der er eksempelvis to lodges, en teltlodge, to luksus teltlejre inden i parken, samt adskillige eksklusive lodges og teltlejre umiddelbart uden for parkens grænser. Tarangire nationalparken er nemmest at nå frem til med bil, da der løber en motorvej lige til indgangen. Du kan køre til parken både fra Arusha, Lake Manyara, Ngorongoro Krateret og Serengeti. Hvis man ønsker flere informationer om Tarangire Nationalpark og overnatningsmuligheder, er der mulighed for dette på den officielle side for Tanzania National Parks.

Leave a Reply