Zanzibar-rejse

Tanzania er meget andet end safari og dyr, savanner og sletter. Sandt nok kan du få nogle af verdens bedste safarioplevelser i Tanzania, men derudover kan du også få helt enestående naturoplevelser, som blandt andet inkluderer høje bjerge, frodige regnskove, smukke vandfald, fredfyldte søer og tropisk ø. Lidt uden for Tanzanias østkyst ligger der nemlig en tropisk paradisø Zanzibar, som byder på en strand- og badeferie i absolut verdensklasse. En rejse til Zanzibar er med garanti en uforglemmelig og unik oplevelse, som man ikke kan få ret mange andre steder i verden.

Zanzibar strand (2)

Zanzibar byder på både fantastisk natur og spændende kultur, som viser sig i de spektakulære eksotiske ø-landskaber, den hjertevarmende befolkning og de fantastiske kulturelle seværdigheder i Zanzibar Town. Zanzibar er i sin ret en ægte perle i Det Indiske Ocean. Zanzibar har nogle helt perfekte hvide sandstrande, azurblåt og krystalklart hav og et helt fantastisk koralrev ud for øens kyster, hvilket gør øen til et yderst attraktivt rejsemål for badeferier. Samtidig har Zanzibar også en lang og interessant historie, der emmer af intet andet end eventyr. Øens er gennem tiderne blevet krydset af både persiske handlende, arabiske sultaner, europæiske opdagelsesrejsende og søfarer, som hver især har sat sit præg på øen.

På en rejse til Zanzibar har du mulighed for at få en yderst afslappende badeferie kombineret med fantastiske naturoplevelser samt spændende kulturelle oplevelser. Listen over seværdigheder og aktiviteter på øen er næsten uendelig, og inkluderer blandt andet sightseeing i Zanzibar Town, svømning, snorkling eller dykning med delfiner, havskildpadder og farverige tropiske fisk og koraller, trekking i en tropisk regnskov med et yderst interessant plante- og dyreliv, og meget mere. En ferie på Zanzibar indeholder hermed alt, hvad hjertet begærer.

Om Zanzibar

Navnet Zanzibar stammer fra Persisk og betyder noget i retning af “Kysten af sorte”. Zanzibar er en øgruppe ud for Tanzanias østkyst og er i unionsfællesskab med Tanganyika (den kontinentale del), som tilsammen udgør United Republic of Tanzania, bedre kendt som Tanzania. Øgruppen Zanzibar består af en del småøer samt to større øer, Unguja mod syd (uofficielt ofte betegnet som Zanzibar) med et areal på 1.658 km², og Pemba mod nord på 984 km². Der bor ca. 1 mio. indbyggere på øerne, og øgruppens officielle hovedstad og økonomisk centrum er Zanzibar Town på hoved-øen Unguja, hvori den verdensberømte gamle bydel, også kaldet Stone Town, ligger.

Oplevelser med Zanzibars natur og dyreliv

Zanzibars unikke placering i Det Indiske Ocean gør, at øen har nogle af verdens mest frodige og eksotiske natur og landskaber. Især er Zanzibar kendt for sine kridhvide sandstrande, som er ideelle til en badeferie. Yderligere ligger Zanzibar ikke langt fra Ækvator, og derfor er temperaturerne på øen høje hele året, og med mindre mellemrum bliver den varme luft frisket op af de mange kølende briser fra havet. Udover strandene er der også en regnskov og et fantastisk koralrev på Zanzibar, som man kan gøre fantastiske opdagelser i.

Zanzibars smukke regnskov, Jozani regnskoven, er den eneste større bid af øen, der ikke er omlagt til plantager og byer. En udforskning i denne skov er dermed et rigtig godt bud på, hvordan Zanzibar oprindeligt så ud, før menneskene byggede på øen. Regnskoven dækker et areal på omkring 50 km2, og er en del af Jozani Chwaka Bay Nationalpark, som er Zanzibars eneste nationalpark. Dette naturområde består af buskland, marskland og skønne mangroveskove, som huser et utal af spændende dyr, specielt har parken et helt fantastisk fugleliv og stor bestand af aber.

Det er dog ikke muligt at komme på vildtsafari på Zanzibar, da øen ikke rummer det samme dyreliv, som der eksisterer på fastlandet. Men dette betyder dog ikke, at dyrelivet på Zanzibar ikke er værd at opleve. På øen lever cirka 54 forskellige slags pattedyr, og specielt er der en unik mulighed for at se den sjældne Red Colobus abe, som kun findes på Zanzibar. Yderligere er det muligt at opleve op til 23 forskellige flagermusarter, samt en masse andre forskellige mindre dyr. Man har ikke bevis for, at der skulle leve farlige rovdyr på Zanzibar, dog går der rygter om, at lokale skulle have spottet den ellers uddøde Zanzibar leopard.

Ud over dyrene på land, har man den unikke mulighed for at svømme med vilde delfiner, når man er på Zanzibar. Især i den sydlige del af øen er der næsten garanti for at støde på delfiner, som holder til netop her. Delfinerne er nogle helt fantastisk søde og nysgerrige dyr, som vil charmere enhver besøgende. Dét at svømme med delfiner er en helt fantastisk oplevelse, som man bør gå glip af, hvis man er på Zanzibar. Ud over delfinerne er der også rigelig af muligheder for at opleve både skildpadder, rokker samt andre fantastiske havdyr og fisk på en dykning i Zanzibars spektakulære koralrev.

zanzibar abe
zanzibar fugl
zanzibar delfiner
zanzibar koralrev

Zanzibars fredfyldte strande

De pudderhvide strande ved Zanzibars kyster byder på en yderst afslappende og fredfyldt ferie. Især på Zanzibars østkyst er den langstrakte strand næsten helt fri for turister og store hoteller, hvilket betyder, at man helt uforstyrret kan nyde det skønne paradis her. Der er dog det minus ved Zanzibars østkyst, at havet trækker sig flere hundrede meter tilbage, når der er ebbe, hvilket gør badning en smule svært. Til gengæld har flod og ebbe langt fra den samme indvirkning på vestkysten af Zanzibar, hvorfor det er mest optimalt at bade her. På vestkysten er der også er fremragende strande, men til gengæld er der flere hoteller, og således også flere turister end på østkysten.

Hvis man elsker at dykke, er Zanzibar også et oplagt sted at tage hen. Zanzibar er rent faktisk oprindeligt fremkommet af et koralrev, og derfor kan det stærkt anbefales at udforske det liv, der gemmer sig under havoverfladen. På Zanzibar er der især gode muligheder for at dykke på den sydlige del. Landskabet her er med lidt flere klipper, samt lidt kortere strande, men dykkemulighederne er helt fantastiske, da vandet er næsten helt stille og ikke påvirket af flod og ebbe i samme grad som østkysten.

solopgang zanzibar

Kulturelle oplevelser på Zanzibar

Zanzibar byder også på mange kulturelle oplevelser, især i Zanzibar Town og den gamle bydel Stone Town. Zanzibars spændende, men også lidt dyster historie, som involverer slavehandel, gør, at øen indeholder en masse spændende kulturelle seværdigheder og oplevelser. Eksempelvis kan man i Zanzibar Town besøge den historiske Stone Town, som absolut kan betegnes som Zanzibars sjæl. Bydelen består af mange små, snoede gader, lagt som en labyrint mellem de flotte historiske stenbygninger. Her kan man blandt andet besøge historiske forter, museer, overdådige arabiske villaer med en gård i midten, smukke indiske huse med besmykkede verandaer, små charmerende caféer og små butikker, som sælger lokale kunstværker, samt andre lokale varer – alle med flotte udsmykninger af blandt andet farverige koraller.

Yderligere er eksotiske krydderier også en vigtig attraktion på Zanzibar. Øerne er nemlig blevet verdensberømte for sine krydderier, som udgør den største del af øgruppens eksport. På Zanzibar gror såvel sort peber, som friske grønne bær, side om side med vanilje, muskat, ingefær, chili, citrongræs, kanel, kardemomme, kryddernelliker samt mange flere sorter. På Zanzibar er det således muligt at komme på en krydderi ”safari” i eksempelvis Darajani markedet i midten af Zanzibar Town, hvor man kan mærke, dufte og smage disse fantastiske krydderier. Derudover finder man her alt fra mad til tekstiler og smukke kunstværker. I Darajani markedet får du nemlig både en overvældende sanselig oplevelse, samt en mulighed for at komme helt tæt på øens kultur og lokalbefolkning.

zanzibar kvinde

zanzibar slave
zanzibar museum
zanzibar kryderier

Rejse til Zanzibar

Zanzibar kan nås via fly med direkte flyforbindelse fra Arusha og Dar es Salaam i Tanzania. Således kan man med stor fordel kombinere en safari i Tanzania med en badeferie på Zanzibar. Der er også rigelig af muligheder for overnatning på Zanzibar, som både kan foregå på hoteller, lodges, bungalows eller vandrehjem. Med sin beliggenhed tæt på Ækvator er der varmt året rundt på Zanzibar, og der er gennemsnitlig 7-8 timers sol hver dag. Dermed har Zanzibar ideelt ferievejr året rundt. Regnsæsonen er fra slutningen af marts til midten af maj og i november, hvor der er en del mere nedbør på øen, men stadig for det meste varmt og solrigt.

Leave a Reply