Rejser til Zanzibar

Rejs til Zanzibar og oplev den øjeblikkelige effekt af den rolige stemning på øerne. Her kommer Hakuna Matata (swahili for “ingen bekymringer”) virkelig til sin ret. Mange kombinerer deres rejse til Tanzania med en afslappende Zanzibar ferie.

Hvor dagene på fastlandet ofte bruges på adrenalinsusende oplevelser som safari og bjergbestigning, så har en rejse til Zanzibar ofte kun ét formål; total afslapning. Omgivelserne indfrier forventningerne. Her lægges op til gåture i det kridhvide sand på strandene, vandaktiviteter i det azurblå hav, sublime madoplevelser på de lokale restauranterne og kulturoplevelser i et roligt tempo.

En rejse til Zanzibar er rent sjælepleje.

Rejser til Zanzibar

Lad et besøg på eksotiske Zanzibar være en del af din Tanzania rejse.

Zanzibar rejse og badeferie
Eksotisk øferie på Zanzibar og det Indiske Ocean
Tanzania-safari og Zanzibar
Supertilbud på Kiplings fantastiske safarirejse i Tanzania og Zanzibars dejlige strande. Altid hele tre nætter på selve savannen i Serengeti Nationalpark
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Det optimale eventyr - bestigning af Kilimanjaro, storslået safari og badeferie på eksotiske Zanzibar.

Rejseoplevelser på Zanzibar

Badeferie på Zanzibar

Kendwa Strand på Zanzibar

De pudderhvide strande ved Zanzibars kyster byder op til timevis af afslapning. På Zanzibars østkyst er den langstrakte strand næsten helt fri for turister og store hoteller, hvilket betyder, at man helt uforstyrret kan nyde det skønne paradis her.

Der er dog det minus ved Zanzibars østkyst, at havet trækker sig flere hundrede meter tilbage, når der er ebbe, hvilket gør badning en smule svært.

Til gengæld har flod og ebbe langt fra den samme indvirkning på vestkysten af Zanzibar, hvorfor det er mest optimalt at bade her. På vestkysten er der også er fremragende strande, men til gengæld er der flere hoteller, og således også flere turister end på østkysten.

Hvis man elsker at dykke, er det oplagt at rejse til Zanzibar. Oprindeligt er Zanzibar fremkommet af et koralrev. Livet under havoverfladen omkring øerne er derfor spektakulært, smukt og værd at udforske. De bedste dykker-spots finder du ved den sydlige kyst. Her ligger vandet næsten helt stille.

Kulturrejse på Zanzibar

Gammelt fort i Stone Town

Swahili kulturen skinner igennem på smukke Zanzibar. Ligeledes emmer historien ud gennem sprækkerne i Stone Town, som gennem mange år var stedet for slavehandel.

Gå på opdagelse i de historiske forter, lokale museer, arabiske villaer og smukke indiske huse, som alt sammen er levn fra en tid der formede Zanzibar.

Zanzibars mange markeder giver dig muligheden for at dufte og smage på Afrikas juvel. Du kan også købe et stykke af Zanzibar med hjem som et kært minde fra denne fantastiske kulturferie. Her er krydderier i alle regnbuens farver, håndlavede smykker og kunst af koraller.

Naturrejse på Zanzibar

Red Colobus abe i Zanzibars regnskov

Zanzibars unikke placering i Det Indiske Ocean gør, at øen gemmer på noget af verdens mest frodige og eksotiske natur. Zanzibars smukke regnskov, Jozani regnskoven, er den eneste større bid af øen, der ikke er omlagt til plantager og byer.

Jozani regnskoven er dermed et godt bud på, hvordan Zanzibar oprindeligt så ud, før menneskene byggede på øen.

Regnskoven dækker et areal på omkring 50 km2, og er en del af Jozani Chwaka Bay Nationalpark, som er Zanzibars eneste nationalpark.

Dette naturområde består af buskland, marskland og skønne mangroveskove, som huser et utal af spændende dyr. Specielt har parken et helt fantastisk fugleliv og en stor bestand af aber.

Oplevelser på Zanzibar

En velduftende rejseoplevelse: Krydderisafari på Zanzibar

Det er ikke uden grund, at Zanzibar også kaldes ‘Krydderiøerne’. Øerne er nemlig verdensberømte for sine krydderier, som gennem tiden er blevet eksporteret til hele verden. På din Zanzibar rejse vil du opleve, hvordan krydderierne dominerer her. Sort peber, vanilje, muskat, ingefær, chili, citrongræs og mange andre fantastiske planter vokser både vildt og tæmmet.

For Zanzibar er krydderierne ikke blot et boost til smags- og lugtesansen. De har haft enorm betydning for øernes historie og økonomi. Tag med lokale på krydderi-safari, og lær om krydderiernes ophav. I den vestlige verden oplever vi ofte kun disse smagsgivere i tørret eller knust form, så sanserne må i spil, før vi kan genkende planterne.

Skildpadder på stranden på Zanzibar

Vandaktiviteter i Det Indiske Ocean

Zanzibar-øerne er indkapslet af Det Indiske Oceans krystalblå vand. Under overfladen gemmer der sig en verden fuld af vidundere. Find dykkerbrillerne eller snorkling-masken frem og tag på opdagelse efter de farverige koralrev. Undervands kan du være heldig at møde søheste, moræner, trompetfisk, havskildpadder og klovnefisk. Også delfinerne holder til omkring Zanzibar, og de er ikke sky for mennesker.

På Zanzibar er der masser af vandsports-centre, som tilbyder oplevelser der får adrenalinen til at pumpe. Prøv eksempelvis kræfter med kitesurfing, parasailing eller paddel. Du kan også nøjes med et dyp i det azurblå hav, og ellers blåt nyde den afslappende atmosfære på de smukke Bounty Strande.

Stone Town og den anglikanske kirke

Vil du forstå Zanzibars historie og oprindelse lidt bedre? Så skal Stone Town stå øverst på oplevelses-listen for din rejse til Zanzibar. Når du i dag bevæger dig gennem Stone Towns snoede gader, vil det forplantende indtryk være “dragende”. Her er velduftende madmarkeder, dekorative bygninger og stemningsfyldte stræder. Stone Town emmer i dag af Swahili.

Men i visse områder af Stone Town skinner den barske historie igennem. Besøg eksempelvis Østafrikas første anglikanske kirke. Den blev opført i Stone Town, som et symbol på afslutningen af den slavehandel der fandt sted i det 19. århundrede.

Det var David Livingstone, en skotsk opdagelsesrejsende og åbenlys modstander af slaveri, som tryglede Englænderne om at stoppe slaveriet på Zanzibar. Hans hjerte ligger efter sigende begravet under det træ i Zambia, som han døde under. Af selvsamme træ er et krucifiks blevet laver, og denne hænger i dag i kirken på Zanzibar.

I kirkens altergulv er der en stor hvid plet. Denne markerer stedet, hvor Det Grædende Træ før stod. Det Grædende Træ var dér man piskede slaverne, for at understrege deres styrke overfor potentielle købere. Det er svært ikke at lade sig påvirke under et besøg i den anglikanske kirke. Men kirken og Stone Town er vigtige steder, der minder os om Zanzibars oprindelse.

Rejsevejr på Zanzibar

Mange rejser til Zanzibar i januar og februar. Denne periode betegnes også som øgruppens korte tørperiode. På denne tid af året er solstrålerne varmest og regnbyger kommer sjældent. Zanzibars anden og lange tørperiode strækker sig fra juni til august. Her falder der ligeledes ikke meget regn, og solen står højt på himlen. Temperaturerne er lidt lavere end i januar og februar, hvilket for nogle er at foretrække.

Zanzibar har også to regnperioder; fra marts til maj samt i november og december. Det er ikke umuligt at rejse til Zanzibar i disse måneder, men man skal forberede sig på spontane og kraftige regnskyl. Til gengæld vil det som regel være langt billigere at rejse til Zanzibar i disse perioder.

Skema over temperaturerne på Zanzibar

Leave a Reply