Gombe Nationalpark

Gombe nationalpark er den mindste af Tanzanias nationalparker, men man skal ikke lade sig snyde, denne lille nationalpark gemmer på et utal af spændende oplevelser, som man sent vil glemme. Parken dækker blot et areal på 52 km, men indenfor dette areal kan man både opleve sø, skov og græsarealer, samt masser af spændende dyr. Nationalparken blev officielt oprettet i 1968, og er blandt andet kendt for Jane Goodalls banebrydende forskning, hvor hun studerede chimpansernes sociale relationer i parken i 45 år.

Landskabet i Gombe Stream Nationalpark

Gombe nationalpark ligger med kyst ud til Tanganyikasøen, som er den dybeste sø i Afrika. I søen der findes cirka 100 forskellige arter af de farverige cichlider. Grundet beliggenheden ved søen, er landskabet i Gombe nationalpark relativt frodigt. Der er således meget skov i området. Terrænet er præget af stejle dale, og skovvegetationen varierer fra græsarealer til alpine bambus til tropisk regnskov. Der er en yderst smuk og anderledes nationalpark, som bestemt gør op for størrelse i skønhed.

Safari i Gombe Stream Nationalpark

Chimpanse i Gombe nationalpark

Gombe Stream nationalpark er mest berømt som det sted, hvor Jane Goodall foretog sin banebrydende adfærdsforskning udført på en chimpanse befolkninger. Dermed er Gombe Stream nationalpark især kendt for deres aber, hvorfor mange mennesker tager hertil for at opleve disse.

Gombe Stream nationalpark har et højt niveau af mangfoldighed, hvilket gør det til et populært turistmål. Udover chimpanser og forskellige andre primater såsom beachcomber oliven bavianer, rød-halede aber og vervet aber, som lever i Gombe Stream, er parken også hjemsted for over 200 fuglearter og 11 forskellige arter af slanger. Yderligere kan man lejlighedsvis se flodheste og leoparder. I og med at Gombe nationalpark er beliggende ved Tanganyikasøen, har man også rig mulighed for at opleve livet i søen. Således har man på en rejse til Tanzania og Gombe nationalpark mulighed for at gå en vandretur i den smukke skov, se de fascinerende chimpanser, samt svømme og snorkle i Tanganyikasøen, hvor der er næsten 100 typer af farverige cichlid fisk, hvilket også er en stor oplevelse.

På trods af at Gombe Stream Nationalpark ikke er en destination for traditionelle safari oplevelser, kan denne park bestemt anbefales. Parken er især et besøg værd for dem, der har en interesse i at se det dyr, som vi mennesker er tættest beslægtede med. At stå og se en chimpanse i øjnene, er en oplevelse, som man ikke kan beskrive med ord, men noget som må opleves i den vilde afrikanske natur.

Højsæson i Gombe Nationalpark

Chimpanserne strejfer ikke så langt i den våde sæson, som de gør i den tørre. Således kan de være lettest at finde, mens der er regntid i denne del af Tanzania, hvilket er februar til juni og midt november til december. Dog er der bedre udsigts muligheder, samt muligheder for at skue ud over landskabet i den tørre sæson, som er i juli til oktober og sent i december til januar. Man kan dog sagtens besøge Gombe nationalpark hele året, det gælder bare om at finde den årstid, der passer bedst til, hvad man har lyst til.

Informationer om Gombe Nationalpark

Der er forskellige overnatningsmuligheder inden i parken, således kan man vælge mellem luksus lejre, selv-service hostels og forskellige gæstehuse og campingområder langs kysten. Man kan kun komme frem til nationalparken med båd. Når man er i Gombe nationalpark, er der nogle strikse regler, som man skal følge. Disse er både skabt for at sikre chimpanserne samt turisterne. Yderligere anbefales det, at man hvert fald bruger to dage i parken, da man derved har de bedste chancer for at se chimpanserne. Det er vigtigt at huske, at det ikke er en zoologisk have, men dyrenes rigtige levested, man ved således ikke, hvor dyrene bevæger sig hen. For yderligere information kan dette findes på den officielle side for Tanzania National Parks.

Leave a Reply