Udzungwa Nationalpark

Udzungwa Mountains National Park er en nationalpark i det sydøstlige Tanzania med en størrelse på 1990 km2 og indeholder Udzungwa bjergene. Turismen i Udzungwa nationalpark kredser især om vandreture og trekking til fods, da parken ikke har nogle veje, men kun stier, som er tilgængelige til fods. Det er dog en yderst smuk og frodig park, som bestemt er et besøg værd.

Landskab i Udzungwa Nationalpark

Udzungwa nationalpark og Sanje vandfald

De naturtyper som Udzungwa nationalpark indeholder omfatter tropisk regnskov, bjergskov, miombo-skov, græsarealer og steppe. Udzungwa er den største og mest biologisk mangfoldige bjergkæde, som består af et dusin store skov-svøbte bjerge, der rejser sig majestætisk fra den flade kystnære krat i det østlige Tanzania. Udzungwa er kendt som de østlige Arc-bjergene, og er yderligere blevet døbt “den afrikanske Galapagos”, hvilket grunder i de mange endemiske planter og dyr, der hører til i dette område.

Udzungwa bjergene må siges at være blevet en del af Udzungwa nationalparkens status, hvilket ikke forbløffer nogen. Den naturlige skønhed der er i disse bjerge, er helt unikt og kræver bestemt et besøg, hvis man er på disse kanter i Tanzania. Bjergkæden spænder fra højder på 250 meter til 2.000 meter over havets overflade, og man kan få nogle helt fantastiske vandreture i disse områder. Den mest almindelige tur er langs Sanje Vandfald stien, som tager cirka fire timer at gennemføre og giver den besøgende adgang til den fantastiske 170 meter vandfald og omfatter svømning i søen, bestemt en fantastisk tur.

Safari i Udzungwa Nationalpark

Red Colobus monkey i Udzungwa nationalpark

Udzungwa nationalpark er ikke en konventionel nationalpark i forbindelse med de klassiske safaridyr. Udover at især vandrere og naturelskere er tiltrukket af området, er også specielt ornitologer tiltrukket Udzungwa for den rigdom af fugle, der eksisterer. Der er mere end 400 forskellige fuglearter registreret i parken. Fire fuglearter er særegne for Udzungwa nationalpark, herunder en skov agerhøne først opdaget i 1991, og mere tæt knyttet til en asiatisk slægt end til nogen anden afrikansk høne. Yderligere er seks primatarter optaget i Udzungwa nationalpark, herunder både Iringa røde Colobus og Sanje Crested mangabey, som ikke forekommer andre steder i verden - den sidstnævnte art blev bemærkelsesværdigt først opdaget af biologer i 1979.

Højsæson i Udzungwa Nationalpark

Det er bestemt muligt at besøge Udzungwa nationalpark hele året, dog kan stierne i bjergene bliver relativt glatte under regnsæsonen. Tørtiden er juni til oktober, men man skal stadig være forberedt på mindre byger.

Informationer om Udzungwa Nationalpark

Det er muligt at campere inde i parken, dog er det vigtigt, at man selv husker mad og andre forsyninger, da disse ikke er tilgængelige derinde. Yderligere er der to beskedne, men komfortable, hytter én kilometer uden for Udzungwa Nationalparks indgang. Det er nemt at komme til parken via kørsel fra Dar es Salaam eller Mikumi nationalpark. For yderligere informationer om overnatning og selve parken, kan dette findes på den officielle side for Tanzania National Parks.

Leave a Reply