Mikumi Nationalpark

Mikumi nationalpark er beliggende i det centrale Tanzania. Parken er etableret i 1964, og på nuværende tidspunkt dækker parken et areal på 3.230 km2 og er dermed den fjerdestørste i hele Tanzania. Selvom parken har en imponerende størrelse og dyreliv, er den mindre besøgt af turister end andre parker. Mikumi nationalpark grænser op til Selous vildtreservat, og de to områder udgør tilsammen et unikt økosystem. Der er yderligere to andre naturområder, som grænser op til Mikumi nationalpark, hvilket er udzungwa bjergene og Uluguru bjergene. Det er en yderst smuk park.

Landskabet i Mikumi Nationalparken

Landskabet består overordnet af flodsletter, græsarealer, skovklædt savanne og beklædte bakker. Mikumi nationalparks landskab er ofte sammenlignet med Serengeti, da der er mange ligheder imellem disse to. På tværs af Mikumi nationalpark går hovedvej 7A igennem, som deler parken i to områder, med delvist forskellige omgivelser. Området der er beliggende i den nordvestlige del er i høj grad karakteriseret ved den alluviale slette af flodsletten Mkata. Vegetationen består af akacie, baobab og tamarinder. Længst væk fra vejen kan man i dette område yderligere finde nogle yderst interessante stenformationer, som bestemt er et besøg værd. Den anden del af Mikumi nationalpark, som er beliggende på den anden side er vejen, er langt fra lige så tilgængelig og dyrelivet er mindre mangfoldigt.

Safari i Mikumi Nationalpark

Mikumi Nationalpark med giraffer i Tanzania

Den ene del af Mikumi nationalpark har et rigt dyreliv, hvor man har masser af muligheder for at gå på opdagelse i det tanzanianske safariliv. Løver, der skuer ud over de græsklædte savanner, hvor zebra, gnu, impala og bøffel besætninger vandrer over, er ikke et unormalt syn. Eller giraffer der spiser fra de høje akacietræer, og elefanter der kommer til Mkata floden, er også et syn, man kan få med på vejen. Mikumi er en pålidelig nationalpark at opleve de afrikanske dyr i. Især er Mikumi kendt for at have en stor besætning af forskellige antiloper.

Yderligere er der blevet registreret mere end 400 fuglearter i Mikumi nationalpark. På trods af at andre parker har flere registrerede fuglearter, er 400 stadig et pænt tal, hvorfor man sagtens kan tage til Mikumi, hvis man er fugleinteresseret. Desuden er flodhesten på sin vis hovedattraktionen i parken, hvor der er to bassiner fem km nord for hovedindgangen, dog skal man passe på, det er et farligt dyr. Der er således god mulighed for at få en god safari oplevelse, når man er i Mikumi nationalpark.

Højsæson Mikumi Nationalpark

Den anbefalede sæson for at besøge parken er den tørre sæson mellem maj og november, hvor vejret er varmt, og man har muligheden for at se de fascinerende smukke steder. Dog kan Mikumi nationalpark snildt besøges hele året rundt.

Informationer om Mikumi Nationalpark

Inden i parken er der to lodges, tre luksus teltlejre, samt nogle forskellige campingpladser. Uden for parken er der gæstehuse i Mikumi by, samt på grænsen til parken. Man kan nå frem til Mikumi nationalpark på flere forskellige måder. Der er en god mulighed for at køre dertil i bil fra Udzungwa, Ruaha, Dar es Salaam og Selous. Man kan også tage bus fra Dar es Salaam, eller man kan flyve fra disse byer til parken. Hvis man er interesseret i mere information om overnatning eller andet omhandlende parken, kan dette findes på den officielle side for Tanzanias National Parks.

Leave a Reply