Rejser til Tanzania

Tanzania er et helt unikt og enestående land, som kan tilbyde utallige oplevelser og rejsetyper til enhver smag. Tanzania tiltrækker hvert år omkring 1 million turister fra hele verden, hvorfor rejsebureauerne tilbyder mange forskellige typer af rejser til Tanzania. Således er der både muligheden for selv at tage udfordringen op, og rejse til Tanzania på egen hånd, eller man kan vælge mellem rejsebureauernes pakke- eller skræddersyede rejser til Tanzania. Ved at vælge et rejsebureaus rejser til Tanzania sikrer man sig en veltilrettelagt tur, hvor man ikke går glip af noget. Mulighederne er næsten endeløse, det er bare om at tage beslutningen og komme afsted, Tanzania er nemlig et land, der skal opleves.

Hovedattraktionerne i en rejse til Tanzania

På trods af at verdens mange rejselystne mennesker i højere grad er begyndt at få øjnene op for rejser til Tanzania, er landet, dets natur og i livet i Tanzania relativt uspoleret og uberørt. Således har man rig mulighed for at opleve det ægte Tanzania, når man rejser til landet. De mest kendte og populære attraktioner i Tanzania er Kilimanjaro, safariture i de utallige nationalparker og vildtreservater, samt badeferie på Zanzibar.

Rejs til Afrikas tag -Kilimanjaro

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, hvorfor bjerget ofte kaldes Afrikas tag. Således vil en rejse til Tanzania give dig mulighed for at bestige dette vidunder af en vulkan. Det er en helt exceptionel følelse at stå på den snedækkede top, mens man skuer ud over Afrikas ellers røde jord. Udover at være Afrikas højeste bjerg, er Kilimanjaro med sine 5.895 meter, også verdens højeste fritstående bjerg. En rejse til Tanzania vil således åbne op for at udforske Kilimanjaro, samt de mange andre og mere frodige bjerge landet gemmer på.

Rejs til Tanzania og få en safarioplevelse for livet

Tanzania bliver ofte kaldt verdens bedste safariland, hvilket er mere end velfortjent, hvorfor rejser til Tanzania er populære. Landet gemmer på et fascinerende og mangfoldigt dyreliv, hvor der både er mulighed for at se arter, som du aldrig troede eksisterede, samt alle de store og kendte dyr, såsom løver, giraffer, og lignende. Udover det imponerende dyreliv vil en rejse til Tanzania kunne byde på plantearter og blomster, kun fundet i Tanzania og Østafrika.

Omkring en tredjedel af Tanzanias samlede areal består af nationalparker og vildtreservater, hvorfor de imponerende dyr og den fantastiske natur fremstår uberørt og uspoleret, men samtidig let tilgængelig. Tanzania gør således meget for, at bevare den oprindelige flora og fauna landet indeholder. Uanset hvilken transportform man vælger på en safaritur, kommer man bestemt ikke til at kede sig, da der vil være rigeligt med spændende dyr og imponerende vegetation at se på.

En rejse til Zanzibar er som en rejse til paradis

En rejse til Tanzania kan også byde på afslapning i form af en badeferie på Zanzibar. Zanzibar er en mindre øgruppe i Det Indiske Ocean ud for Tanzanias kyst, og er især kendt for det azurblå hav og de hvide sandstrande. Zanzibar er dog mere end blot paradis, øen har sin helt egen og fascinerende historie, man kan gå på opdagelse i, hvis man rejser til Tanzania.

Rejseformer og aktiviteter i Tanzania

Som det tydeligt fremgår, har en rejse til Tanzania mange forskellige former for oplevelser at byde på. Det er således blot fantasien, der sætter grænser for hvordan ens rejse til Tanzania, kommer til at udmønte sig. Man kan således vælge at opdage og udforske Tanzania fra de højere luftlag, nede på den faste og solide jord, eller ved vandet, enten sejlende eller dykkende i det smukke koralrev ved Zanzibar. Rejseformerne i Tanzania er mindst lige så varierede og mangfoldige, som naturen og dyrelivet er. En rejse til Tanzania kunne eksempelvis inkludere:

 • Trekking på din rejse til Tanzania
  I et land, som er kronet med den højeste, fritstående vulkan i verden, samt mange gamle bjergkæder, hvorfor vandreture er af høj standard. Et betagende sceneri kombineret med et vildt terræn giver et hav af eventyrlige ruter, der kan udforskes på en rejse til Tanzania.

 • Backpacking på rejsen til Tanzania
  Backpacking, hvor man rejser rundt i Tanzania, mere eller mindre på egen hånd, er muligt. Den billigste måde er ved at bo i gæstehuse og tage bussen rundt. Det tanzanianske folk er yderst venligt, og man vil oftest blive mødt af Karibi, som er Swahili for velkommen, når man rejser i Tanzania. Alt efter hvad ens ønsker og forventninger er til en backpack rejse i Tanzania, vil der være forskellige ruter, der er mest velegnede.

 • Bjergbestigning
  Ved at bestige Kilimanjaro og nå op til Uhuru Peak, som er det højeste punkt, har man været på toppen af Afrika, hvilket er en oplevelse, alle burde prøve mindst én gang i deres liv. Kilimanjaro er ikke et uoverkommeligt bjerg at bestige, og alle kan således træne sig op til denne unikke udfordring på en Tanzania rejse.

 • Tanzania fra luften
  Hvis man ønsker, at ens Tanzania rejse skal florere oppe i de højere luftlag, er der mange andre muligheder end at bestige Kilimanjaro. Eksempelvis kan man tage på ballonsafari, hvor det er muligt at flyve i luftballon over nogle af de mange nationalparker. Hvis man er lidt mere af en adrenalin junkie, kan man spæde sin Tanzania rejse op med skydiving ud over det smukke landskab.

 • Oplevelser ved vandet på din Tanzania rejse
  Ønsker man derimod, at rejsen til Tanzania skal indeholde udforskning af Det Indiske Ocean og de mange søer på Tanzanias fastland, er dette også muligt. Koralrevet uden for Zanzibar er unikt og enestående, hvilket livet omkring de mange søer også er. Eksempelvis ligger Afrikas største sø, Victoriasøen, i den nordlige del af Tanzania. Så på trods af at Afrika er et relativt tørt sted, byder en rejse til Tanzania også på mange eventyr ved vandet.

Listen er langt fra udtømmende, men giver et indblik i, de muligheder en rejse til Tanzania kan give, og nogle af de uforglemmelige oplevelser, man kan få med sig hjem fra en Tanzania rejse.

Vigtigt at huske på rejsen til Tanzania

Med alle de muligheder en rejse til Tanzania indebærer, følger der også en del ting, man skal huske, når man rejser til Tanzania. Tanzania er et meget anderledes land end Danmark, hvilket medfører en del ting, man skal have ordnet inden afrejse. Hvis rejsen til Tanzania er booket med et rejsebureau, vil de oftest stå for organisering af rejsen, transportmuligheder, visum, vaccination, med mere. Hvis man i stedet rejser til Tanzania på egen hånd, er det især vigtigt, at man har undersøgt disse ting på forhånd, her kan udenrigsministeriet være en god kilde til information. En rejse til Tanzania er en rejse for livet, som vil være spækket med uforglemmelige oplevelser og livslange minder. Tanzania har så meget at tilbyde, at det er overvældende, hvorfor en god guide til landets hemmeligheder er guld værd.

Leave a Reply