Arusha Nationalpark

Arusha nationalpark strækker sig kun over et lille område på 137km² og er tæt ved grænsen til Kenya. Som mange andre nationalparker i Tanzania, er denne lille park også smuk på sin egen måde. Parken har både et intakt dyreliv og en rig natur, der består af fantastiske naturlige fænomener såsom vulkankrater og regnskove. Byen Arusha er betragtet som centrum for safarirejser i den nordlige del af Tanzania, grundet dens tilgængelighed i kraft af gode forbindelser til andre af landets nordlige nationalparker. Endvidere er Arusha også den næststørste by i Tanzania.

Landskabet i Arusha Nationalpark

Arusha Nationalpark er ofte overset af turister, som hellere vil tage til de mere populære nationalparker som Serengeti og Tarangire. Du kan opleve en hel masse her, endda med fred og ro og væk fra store flokke af turister. Inde i parken er der en hel masse flot og unik natur såsom Ngurdoto krateret, omringet af en frodig grøn regnskov, søerne Momela Lakes og bjerget Mount Meru, som er delvist dækket af montane skove og nogle steder med bare klipper. Dermed er vegetationen i Arusha Nationalpark noget varieret. I parken kan man finde alt fra montane regnskove til savanner, vådområder og åben vulkankrater.

arusha monkeys

Mount Meru, som ligger inde i parken, er med sine 4.566 meter Afrikas femte højeste bjerg og er egentlig en sovende vulkan, der ikke har været i udbrud siden 1910. Beliggende hinsides savannen er Mount Meru stort set dækket af montanskove med spredte blomster vegetation, blandt andet findes red hot spikes, kæmpe lobelias og en masse andre smukke arter. En trekking på Mount Meru byder på intet andet end en fantastisk oplevelse for sanserne. Derudover findes der i parken flere flodsystemer, herunder de såkaldte Momela Lakes, som består af flere lavvandede floder som Lake Longil, Small Momela Lake, Big Momela Lake, Lake Rishateni, Lake Tululusia, Lake Jembamba og Lake Elkekhotoito.
Momela Lakes er det bedste sted at spotte de mange forskellige arter af vadefugle.

På grund af diversiteten i landskabet er udsigten i parken spektakulært, hvorend du befinder dig i parken. Der er god udsigt til eksempelvis Mount Meru, Momela Lakes, de grønne områder samt den åbne savanne. I Arusha kan du komme på en afslappende kanotur, hvor du vil samle en masse gode indtryk af den frodige natur rundt omkring øerne, eller du kan tage på vandring ved bjergsiden af Mount Meru og blive tryllebundet af den eksotiske regnskov og dens dyreliv.

Safari i Arusha Nationalpark

Safari i Arusha kan absolut også måle sig med safari i de større nationalparker i Tanzania, grundet parkens frugtbarhed. Vejen fra indgangen til parken leder hen mod en montanskov, hvor der findes særlig mange aber af forskellige slags såsom blue monkey og colobusabe. Derudover er der her et mangfoldigt fugleliv, hvor du blandt andet kan se de farverige turakoer og trogoner. I midten af den store skov findes det spektakulære Ngurdoto krater, hvis høje stenede klipper danner rammerne omkring et storslået vådområde, hvor store flokke af afrikanske bøfler og warthogs opholder sig.

giraf arusha

Længere mod nord findes store græssede bakker, der danner rammerne om de smukke og fredfyldte Momela Lakes – hver sø har forskellige nuancer af enten grøn eller blå. Søerne har en konstant vandstand, og på nogle tidspunkter af året er søernes bredder befolket af tusindvis af lyserøde flamingoer. Derudover opholder vandbukke sig ved søerne og vådområderne året rundt. På de grønne bakker findes græssende flokke af giraffer, zebraer og antiloper, der pryder landskabet med deres fredelige tilstedeværelse. Det er ikke tit, at man ser elefanter i Arusha Nationalpark, men dette kan forekomme. Løver er derimod slet ikke til at finde i parken, og dermed lever de normale byttedyr for løverne i fred og ro her. Indimellem kan man dog se leoparder og hyæner strejfe omkring, men for det meste er det tidligt om morgenen eller sent om aftenen. På disse tidspunkter om dagen, hvor himlen på den østlige del af parken klarer op, at man har en god udsigt til den snedækkede top af Kilimanjaro i horizonten (der befinder sig blot 50 km. væk).

I Arusha nationalpark kan man blandt andet tage på kanosafari i de idylliske Momela Lakes eller andre safariture, hvor man eksempelvis kører i en firehjulstrækker, eller er på gåben med mulighed for at opleve naturen og dyrelivet på tæt hånd. Derudover kan man også bestige Mount Meru, hvilket er bedst at gøre i tørkeperioden fra juni-februar. Arusha nationalparken byder dermed på mange alsidige oplevelser, hvilket bestemt gør parken til en af de mange gode safaridestinationer i Tanzania.

Informationer om Arusha Nationalpark

Der findes forskellige overnatningsmuligheder i parken, hvad enten det er i de forskellige lodges eller hoteller i Arusha Nationalpark. Parken kan nemmest nås med fly. Der er to lufthavne i nærheden af Arusha. Den ene er Kilimanjaro International Airport, der er 40 km nordøst fra byen. Lufthavnen bliver oftest brugt til internationale flyvninger fra Kenya, Nairobi og Europa. Den anden er Arusha Airport, som er placeret mod vest i udkanten af byen. Arusha Airport bruges mest til indenrigsflyvninger i Tanzania. Hvis man ønsker flere informationer om Arusha Nationalpark og overnatningsmuligheder, er der mulighed for dette på den officielle side for Tanzania National Parks.

Leave a Reply