Lake Manyara nationalpark

Lake Manyara nationalpark er beliggende i det nordlige Tanzania nær en lille by Mto wa Mbu og omkring 120 kilometer vest for Arusha. Parken er en fantastisk smuk park, hvor der både er den smukke Manyara sø og Gregory Rift bjerge. Det er bestemt en tur værd.

Landskabet i Manyara nationalpark

Lake Manyara i Tanzania

Manyara nationalpark har et areal på 330 km2, hvoraf op til 200 km2 udgøres af Manyara søen. Søen ligger i den østlige del af parken, og danner således grænsen på denne side. Den vestlige grænse udgøres af Gregory Rifts høje bjergtoppe, der er således stor variation i naturen i denne park. I den sydlige del af Manyara nationalpark har man yderligere rig mulighed for at finde varme kilder, som på swahili kaldes Maji Moto.

Safari i Manyara nationalpark

Flod heste i Manyara nationalpark

I parken lever de mest almindelige afrikanske vilde dyr, såsom elefanter, zebraer, flodheste, løver og den afrikanske bøffel. Således har man masser af mulighed for at se de kendte dyr, og komme på en klassisk safari i Tanzania. Lake Manyara nationalpark er dog især kendt for sine træklatrende løver. Sandsynligheden for at se løver, der ligger og hviler i træerne er nu ikke større end den er i eksempelvis Ngorongoro. Yderligere er der rigtig gode forudsætninger for at opleve og se en meget mangfoldig bestand af fugle. Derudover har Manyara nationalpark en fin lille grundvands regnskov med mange aber og elefanter. Der er også mulighed for at tage på natsafari eller kanosafari i Lake Manyara. Derudover er der muligheder for kulturelle oplevelser, picnicture, mountain bike ture og selvfølgelig vandring og trekking i bjergene. Manyara er altså rig på spændende aktiviteter i skønne natur.

Manyara nationalpark er dog bedst brugt som en blød introduktion til en safari rejse i Tanzania. Naturens skønhed i Manyara må siges at være den vigtigste grund til at rejse til netop denne nationalpark, og også årsagen til hvorfor denne park bestemt er et besøg værd. Men hvis man er på udkig efter at se et stort udsnit af det vildt, der lever på Tanzanias savanner, blegner Manyara nationalpark i forhold til nationalparker såsom Tarangire, Ngorongoro og Serengeti. Den betagende natur, soda søen, flamingoerne og de træklatrende løver, er dog grund nok til at besøge Manyara nationalpark for en dag.

Højsæson Manyara nationalpark

Som andre parker i dette områder er tørtiden fra juni til september, hvorfor det er et godt tidspunkt at besøge Manyara nationalpark i dette tidsinterval. Ligeledes er der igen en tørtid fra januar til midt marts, hvor parken igen kunne besøges. Dog er der et sæsonbestemt migrationsmønster i regionen, hvilket betyder, at Manyara er officielt på sit højdepunkt fra juli til oktober. Men da det er sådan en lille park, og koncentrationen af vildt ikke er så høj, som i de omliggende parker, er sæsonen ikke den afgørende faktor for at besøge Manyara nationalpark. Den er bestemt et besøg værd, men det er bedst at gøre det i forlængelse af, at man alligevel er i området.

Informationer om Manyara nationalpark

Der er adskillige overnatningsmuligheder i den lille nationalpark. Blandt andet er der et luksus træhus lejr, offentlige bandas og campingpladser inden i parken. Desudener der en luksus overdækket lejr lige uden for parkens, samt nogle hytter, som har udsigt ud over den betagende Manyara sø. Endeligt er der et par overnatningsmuligheder i den lille by Mto was Mbu tæt på Manyara nationalpark. Det er relativt nemt at komme til Lake Manyara. Man kan køre i bil dertil eller tage fly fra Arusha. Hvis man ønsker flere informationer om Manyara Nationalpark og overnatningsmuligheder, er der mulighed for dette på den officielle side for Tanzania National Parks.

Leave a Reply