Rubondo Nationalpark

Rubondo Island Nationalpark er beligggende på Viktoriasøen i den nordlige del af Tanzania.
Parken ligger i det sydvestlige hjørne af Viktoriasøen i Geita region omkring 150 km vest for Mwanza by. Udover Rubondo Island Nationalpark er der en anden nationalpark i Tanzania, som også ligger i Viktoriasøen, nemlig Saanane nationalpark. I midten af 60’erne til begyndelsen af 70’erne var øen et lukket reservat på grund af de truede dyrearter såsom gorillaer, chimpanser, bongo antiloper og okapi. Nu er det en nationalpark, som er åben for turister, men dyrene i området er stadig beskyttet.

Landskabet i Rubondo Nationalpark

Rubondo nationalpark har et areal på 456,8 km2, hvoraf 236,8 km2 er tør jord og 220 km2 er vand bestående af 11 små holme af varierende størrelser. Rubondo øen består hovedsagelig af en delvist oversvømmet kløft af fire vulkansk dannede bakker, som er forbundet af tre fladere landtanger. Der er ingen floder på øen og jorden er vulkansk. De planter der kan gro på øen er blandede stedsegrønne planter og delvist løvfældende skov, der dækker omkring 80 % af øens areal. Den østlige søbred er kendetegnet ved klippefyldte områder og sandstrande, mens den vestlige bred understøtter omfattende papyrus sumpe og dadelpalmer. Øen er yderligere kendt for smukke strande såsom Mchangani og Michicoco.

Safari i Rubondo Nationalpark

Krokodille i Tanzania i afrika

Store dele af Rubondo er, som nævnt, dækket af skov, hvilket giver en bred vifte af levesteder for vilde dyr lige fra savanne, åben skov, papyrus sumpe til tæt skov. Disse naturtyper danner et hjem for forskellige vilde skabninger såsom sitatunga, bushbucks, fløjls aber, Genet katte, plettet hals oddere, flodhest og krokodiller, som deler området med indførte arter såsom chimpanser, elefanter, giraffer, sort og hvid Colubus aber og afrikanske grå papegøjer. Parken er berømt ved at holde en række trækfugle fra forskellige dele af verden,og mange fugleinteresserede tager derfor til Rubondo nationalpark.

Mange af de aktiviteter som man kan foretage sig på Rubondo nationalpark er traditionel safari, fugle safari, trekking og sejlture, dog er nationalparken i højere grad kendt for fuglesafari og vildt fiskeri. Det er en utrolig interessant nationalpark, som gemmer på mange små skatte.

Højsæson i Rubonbo Nationalpark

Rubondo nationalpark er åben hele året, således har man altid mulighed for at rejse til parken. Dog er højsæsonen i parken fra juli til februar, da dette er det bedste tidspunkt at se vildt på. Parken åbner omkring kl. 06.30 og lukker igen omkring kl. 18.00, hvor alle gæster forventes at være indlogeret i deres hoteller, bandas, campingplads, eller hvor de har indlogeret sig.

Informationer om Rubondo Nationalpark

Man kan både komme til Rubondo nationalpark via fly eller via bil, dog er det vigtigt, at man undersøger flyforbindelser i god tid, da tilgængeligheden af dette kan variere. I nationalparken er der mange forskellige muligheder for overnatninger, således kan man vælge mellem hoteller, lodges, bandas, campingpladser, hostels. Man kan således vælge den overnatningsform, som passer én bedst. Hvis man ønsker yderligere information om Rubondo nationalpark kan dette findes på den officielle side for Tanzania National Parks.

Leave a Reply