Undervandsdyr i Tanzania

Specielt de vestlige ‘Rift Valley’ søer er kendt for deres diversificerede undervandsliv, hvor det særligt er de tusinder arter af Ciclider, som landet er kendt for. Nogle af søerne er så dybe, er det ikke er muligt for mennesker at komme derned, og man ved derfor ikke med sikkerhed, hvilket dyreliv, der er på bunden af de dybeste søer. Med kyst ud mod Det Indiske Ocean, kan Tanzania også byde på hajer. Er man interesseret i livet under vand byder Tanzania således på adskillige muligheder for at få stillet nysgerrigheden.

Forskellige fisk under vandet i Tanzania

Der er et hav af muligheder for at opleve de dyr, der gemmer sig under havets overflade i Tanzania. Eksempelvis kan man tage på storvildtsfiskeri, hvor man ud for Tanzania kyst har mulighed for at fange cirka 350 forskellige fiskearter, blandt andre kongemakrel, tun, dorado og barracuda. Hvis man er rigtig heldig, kan man endda også komme til at fange verdens hurtigste fisk – sejlfisken. Dog skal man have tilladelse til dette. Udover at fange fiskene har man også mulighed for at gå på opdagelse i underverdenen ved at svømme og dykke. Nedenfor er et udsnit at de dyr, som man kan møde under vandet.

Delfiner

Delfiner ud for zanzibars kyst

Dyrelivet i Tanzania er i sandhed mangfoldigt, man kan opleve alt fra The Big Five til skildpadder og delfiner. Således kan man virkelig få en anderledes safarirejse til Tanzania, hvor man ikke kun ser de traditionelle safaridyr, men tilføjer et nyt aspekt. Delfinen er et fantastisk fascinerende dyr, som bestemt er værd at rejse langt efter. Delfiner er en art i hval-familien, som består af 40 forskellige underarter. Den art som de fleste kender som Flipper, kaldes korrekt for et øresvin, og det er denne art, som man kan møde ud for Tanzanias kyst. Man har både muligheden for at møde den sorte og den hvide delfin, hvor den sorte er langt mere nysgerrig end den hvide. De voksne delfiner varierer i størrelse fra 2 til 4 meter, og i vægt fra 150 til 650 kg, hvor hannerne i gennemsnit er en smule længere og betydeligt tungere end hunnerne.

Det bedste sted at opleve delfiner i Tanzania er ud for Zanzibar’s kyst. På Zanzibars sydspids er en lille landsby ved navn Kizimkazi beliggende. Fra denne lille landsby sejler de fleste ud, når de skal på delfinsafari, da der nemlig er rigtig gode chancer for at opleve dette fascinerende dyr syd for Zanzibar. Når man kommer ud på åbent hav, begynder man lige så stille at kunne spotte delfiner rundt omkring i havet. Dét at svømme med vilde delfiner er en oplevelse uden lige, men man skal ikke forvente, at man kan røre ved dem eller hænge på deres finner. Det er vilde delfiner, hvorfor de ikke er så vant til mennesker, hvilket dog blot gør oplevelsen endnu mere fantastisk.

Læs om delfinen her

Cichlider

Cichlider i Tanzania

Cichlider er en familie af pigfinnefisk, der findes i ferskvand i både Syd- og Mellemamerika, Afrika og Madagaskar. Familien indeholder omkring 1300 forskellige arter, men fælles for dem alle er, deres karakteristiske udseende; Cichlider har ret høje, sammentrykte kroppe, én lang rygfinne med pigstråle i den forreste del, en kortere gatfinne med tre pigstråle forrest og kun ét næsebor på hver side af hovedet (parrede næsebor er det normale hos pigfinnefisk). Cichlider er en fascinerende fisk, og er i bredt omfang blevet studeret af mange forskere verden over. Ligeledes er det en meget populær fisk at have i sit akvarie, da de fleste cichlider har utrolig flotte farver.

I Tanzania kan man finde cichlider i de fleste større søer, såsom Viktoriasøen, Tanganyikasøen og Malawisøen. Cichliderne fra især Tanganyikasøen og Malawisøen er populære hos akvarister verden over. På et tidspunkt var der rent faktisk over 700 forskellige cichlid-arter i Viktoriasøen, hvilket gjorde søen til en af de søer med højest artsdiversitet i verden. Dog er mængden af forskellige arter i Viktoriasøen nu under 200, hvilket primært skyldes nilabborens store sult. Både Viktoriasøen, Tanganyikasøen og Malawisøen er alle fantastiske steder at besøge, og gode søer at opleve de smukke og farverige cichlider.

Læs om cichlider her

Leave a Reply