Anmeldelser af safari i Afrika

Safari Tanzania og Østafrika

Når folk hører ordet “safari” ryger de fleste menneskers tanker hen på Afrika. Disse to ord er nærmest blevet synonymer med hinanden, hvilket også er forståeligt, siden det er i Afrika, at de fleste og klassiske safaridyr holder til. Eksempelvis har man mulighed for at se elefanter, løver, giraffer, næsehorn, zebraer, gnuer, flodheste, geparder, leoparder, ja listen er næsten uudtømmelig. Men når man skal booke sin safarirejse, er det tilbagevendende spørgsmål; “Hvilket land skal jeg tage på safari i?”. Da det er svært at bedømme dette selv hjemme fra Danmark, er det jo skønt, at andre har lavet anmeldelser af afrika safari for en.

Anmeldelser af Afrika safari

Safari er en dejlig måde at opleve et afrikansk land på, da man både får muligheden for at opleve de spændende safaridyr, samtidig med at man befinder sig i underskønne naturomgivelser. Overordnet er det en god idé at booke sin safarirejse til en af landene i Østafrika, da populationen af dyr er både størst og mest mangfoldig i denne del af Afrika. Men hvilket af de østafrikanske lande skal man så vælge? Nedenfor er en liste over top 5 safarilande i Afrika:

 1. Tanzania
  Tanzania er og bliver det bedste safariland i Afrika. I Tanzania er det rent faktisk tre forskellige safari-kredsløb, som alle individuelt ville gøre Tanzania til nummer ét. Det mest populære er det nordlige kredsløb med Serengeti og Ngorongoro krateret, som tilbyder en klassisk safari, især hvis man timer sin rejse med den årlige migration af gnuer. Det eneste minus ved safari i Tanzania er, at det er meget svært at få presset alle safarioplevelserne ned i én ferie – derfor må man jo bare sørger for, at man kommer tilbage til dette fantastiske land. Yderligere er Kilimanjaro, Viktoriasøen samt Zanzibar beliggende i Tanzania, hvilket man nemt også kan få nogle dage til at gå med.
 2. Botswana
  Botswana er førende inden for minimal turisme-påvirkning på landskabet. Denne miljøvenlige tilgang fremmer en ægte vildmark oplevelse i dette uspolerede land. Skønheden i Okavanga delta er bedst opdaget af Mokoro Kano, mens et rigt dyreliv kan stødt i Chobe og Moremi parker. Botswana er bestemt også en lille perle. 
 3. Kenya
  Kenya er, ligesom Tanzania, en top destination for at se på vildt, og anbefales især for dem, der skal på deres første safari. Masai Mara, som ligger i forlængelse af Serengeti i Tanzania, tilbyder et fremragende dyreliv og er rammen om den årlige migration af gnuer.
 4. Zambia
  En safari i Zambia handler ikke om at sætte kryds ved “The Big Five”, det er således ikke den klassiske safari oplevelse, som man skal gå efter.  En kano safari på Zambezi må ikke misses af de mere eventyrlystne. Zambia er generelt god for vandring og trekking, hvorved man kan få en mere aktiv safarirejse. 
 5. Sydafrika
  Sydafrika er en fantastisk destination for en varieret ferie. Det tilbyder fantastisk vildt, smukke strande, trendy byer og meget mere. Kruger nationalpark er Sydafrikas flagskib, når det kommer til safari. I Sydafrika er der mange kør-selv-og budget muligheder og alle “Big Five” ses let.

Kilde: Safaribookings.com

Safari er en skøn måde at opleve de afrikanske lande på, og med ovenstående liste, er det bare om at komme afsted. Tanzania må siges at være det absolutte safariland, da landet har hele pakken. Selvfølgelig har hvert land sine styrker og svagheder, men man kan være sikker på at få en god safari-ferie, hvis man rejser til Tanzania.

Leave a Reply