Gorilla safari – en oplevelse for livet

Gorilla safari i Uganda

At opleve gorillaer er en helt fantastisk oplevelse og en næsten sjælden en af slagsen. Det er langt fra alle de afrikanske lande, der kan tilbyde gorilla safari. Eksempelvis er der ikke nogen gorillaer i Tanzania, dog har Tanzania mange andre og spændende primater, som man kan opleve, når man er på safari der. Hvis man ønsker at komme på gorilla safari, er lande som Uganda og Rwanda bedre destinationer.

Hvor skal man tage på Gorilla safari?

Hvis man ønsker at opleve de fantastiske gorillaer på en gorilla safari, er Uganda et perfekt valg at rejse til. I Uganda er der adskillige skove og bjergområder, hvor man kan rejse til for at opleve dette fascinerende dyr. Det er oftest en god idé at have kontakt til en organisation, som har kendskab til gorilla safari, da man derved vil optimere ens muligheder for at opleve gorillaen i sine naturlige omgivelser. Eksempelvis har gorillatours.com et bredt udsnit af forskellige gorilla safari-ture i Uganda.

Kombiner gorilla safari med safari i Tanzania

Uanset hvor fascinerende og spændende gorillaer er, er der mange andre primater, som bestemt også er værd at tage på safari efter. Derfor kan det være en god idé at kombinere safarirejsen til Uganda med en safarirejse i Tanzania.  Tanzania har i nord grænse til Uganda, hvorfor man let kan rejse mellem de to lande. Når man er i Tanzania, kan man enten kombinere gorilla safarien med flere  forskellige safariture, hvor man ser på aber. Eksempelvis er Gombe Nationalpark i Tanzania særligt kendt for deres population af chimpanser. Gombe Nationalpark danner rent faktisk ramme om det sted, hvor Jane Goodall foretog sin banebrydende adfærdsforskning på chimpanser.  Dette er dermed en enestående park, for at opleve den fascinerende chimpanse.

Udover flere primater, kan Tanzania også tilbyde en mere traditionel safari, hvor man får muligheden for at opleve alle de spændende og vilde dyr på savannen. Eksempelvis kunne man tage til Serengeti og opleve Gnuernes store vandring, eller opleve et mangfoldigt dyreliv i det smukke Ngorongoro krater. Overordnet er det positive ved at kombinere to lande, at man får en meget alsidig safari-oplevelse. Ved at kombinere en rejse til Uganda med en rejse til Tanzania får man både gorilla safari samtidig med at man får man mulighed for at opleve safari i det bedste safari land i Afrika.

Safari er en fantastisk måde at rejse og opleve på, og jo flere forskellige dyr man kan opleve, jo bedre. Det vigtige er selvfølgelig, at man har tiden til det, da det ikke er godt at skynde sig gennem en safari-oplevelse.

 

 

Leave a Reply