Ballonsafari i Tanzania

Ballonsafari i TanzaniaBallonsafari i Tanzania er en helt fantastisk oplevelse, som ikke kan sammenlignes med nogen anden safarioplevelse. Dét at svæve hen over savannen og se dyrelivet og naturen i fugleperspektiv, giver én meget anderledes oplevelser, hvor man lægger mærke til andre detaljer end ved en traditionel safari til fods eller i bil. 

Hvor kan man tage på ballonsafari i Tanzania?

Tanzania er et stort land med utrolig mange muligheder for safari, hvorfor der også er mange muligheder for ballonsafari. Dog kan ballonsafari over Serengeti sletten bestemt anbefales, da mangfoldigheden og koncentrationen af dyr er høj, hvorfor man næsten er sikret at opleve en enestående safari fra et fugleperspektiv.  Ydermere er det en fryd at svæve hen over Serengeti slettens gyldne græs og smukke spredte bevoksning af akacie- og ørkendadeltræer.  Serengeti er en meget stor nationalpark med et enestående dyreliv, hvorfor ballonsafari kan være en rigtig god idé, da man på en spændende og behagelig måde, kan se et stort område af parken.

Hvornår er ballonsafari i Tanzania en god idé?

Generelt kan man tage på safari i Tanzania, når man har lyst, dog foretrækker mange mennesker at tage på safari uden for regntiden. Dette gælder især også ved ballonsafari, da det ikke er videre interessant at være oppe i en luftballon, hvis det pludselig begynder at styrte ned. Derfor kan det anbefales, at tage på ballonsafari i Tanzania i tørperioderne, som er fra sidst i juni til og med september, samt december til og med primo marts.

Hvis man vælger at tage på ballonsafari på Serengeti, kan det yderligere anbefales at gøre dette i perioden juli til september, hvis man er i den nordlige del af Serengeti og december til marts, hvis man er i den sydlige del af Serengeti sletten. Årsagen til dette er, at på disse tidspunkter har man i de pågældende områder mulighed for at opleve den Store Migration. Hvert år vandre over en million gnuer mellem Serengeti i Tanzania og Masai Luftballon til safari i TanzaniaMara i Kenya. Gnuerne følges af flere hunredtusinde zebraer og gazeller, og hvor der er byttedyr, er der også rovdyr. Således har man mulighed for at opleve en unik safari oplevelse fra oven, hvor man fra luftballonens udsyn i sandhed har mulighed for at opleve de utrolig mange dyr.

Ballonsafari er en lidt dyrere oplevelse end, de traditionelle safariture, men er bestemt alle pengene værd. At opleve savannen fra oven, de smukke syn, de mange dyr, er en oplevelse, som man sent vil glemme.

Leave a Reply