Tanzanias tre største byer

Dar es Salaam tanzania rejser

De fleste der tager turen til Tanzania, kommer enten for safari, badeferie på Zanzibar eller for at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. De færreste får derfor rigtig oplevet byerne i Tanzania. I denne artikel tager vi dig med til tre af Tanzanias største byer: Dar es Salaam, Mwanza og Dodoma.

Dar es Salaam

Dar es Salaam er en af de byer mange turister opholder sig i kortvarigt, inden at de begiver sig videre ud på safari. Dar es Salaam er en velkendt fiskerby, men det er langt fra en lille flække, som betegnelsen måske kan give indtryk af. Dar es Salaam er nemlig hjem for mere end 5.5 millioner indbyggere, hvilket gør den til en af de mest befolkede byer i Afrika.

Trods størrelsen er Dar es Salaam ikke længere Tanzanias hovedstad. Det har den ikke været siden 1974, men det er stadig landets kommercielle hovedstad. Byen gemmer på et væld af kulturelle oplevelser som National Museum and House of Culture og Kariakoo markedet, som er Tanzanias største marked. Byen er uden tvivl et besøg værd, hvis du også vil opleve den mere befolkede del af Tanzania.

Mwanza

I den nordlige del af Tanzania finder du Mwanza, som er Tanzanias anden største by med et indbyggertal på omkring 1.1 millioner. 90 % af indbyggerne udgøres af folkegruppen Sukuma, hvilket betyder “nord”, og er en af de mange etniske grupper i Afrika.

Byen er smukt beliggende ved den velkendte Victoriasø, som er den største af sin slags i Afrika. Byen er kendt for at være en industriby, hvor særligt havnen beskæftiger mange af byens indbyggere. Også landbrug spiller en vigtig rolle, hvor der blandt andet dyrkes uld og kaffe.

I byen har du god mulighed for at få indblik i områdets historie og kultur. Her finder du blandt andet Sukuma Village Museum, som viser Sukuma-folkets levevis gennem tiden.

Dodoma

Dodoma blev udråbt til hovedstad i 1974, hvor den tog titlen fra Dar es Salaam. Dodoma blev valgt til ny hovedstad grundet dens centrale placering midt i landet. Byen har lidt under en halv million indbyggere og er over 2.600 km2 stor. Men eftersom kun lidt over 600 km2 er bebygget, så er der rig mulighed for naturoplevelser i Dodoma.

Omkring 35% af befolkningen i Dodoma er muslimske, og det giver god mulighed for at udforske en af de mange smukke moskeer, der præger byen. Her finder du blandt andet landets største og smukkeste, som går under navnet Gaddafi moskeen, opkaldt efter den libyske diktator Muammar Gaddafi.