Hvornår skal man rejse til Tanzania?

Tre løver på savannen i Tanzania

Tanzania er en eventyrlig feriedestination, uanset hvornår på året du rejser hertil. Du er muligvis blevet rådet til at undgå regnsæsonerne — men en rejse til det fantastiske safariland mit i regnperioderne kan være alt det, du drømmer om. Det afhænger af dine præferencer for din rejse til Tanzania.

Tanzania har på sin vis fire sæsoner; to regnsæsoner og to højsæsoner. Vi gennemgår herunder alle årets rejsetidspunkter, og lister både fordele og ulemper os. På den måde bliver det forhåbentligt lettere for dig at bestemme, hvornår du skal sætte kurs mod Østafrikas vidunder.

Du sukker efter den afrikanske sol og varme

Rejsetidspunkt: slut december-marts

De varmeste og mest solrige dage I Tanzania finder du I landets absolutte højsæson. Sæsonen strækker sig fra slutningen af december til og med marts. Dagtemperaturen runder ofte 30 grader, mens nattens temperaturer ligger omkring 17 grader. Regn er der ikke meget af. Du vil formentlig slet ikke opleve byger, hvis du rejser til Tanzania I højsæsonen.

Alle klassiske Tanzania oplevelser kan nydes til det fulde i denne periode. Vejret holder tørt I Tanzania såvel som på Zanzibar, så en kombination af safarirejse og badeferie er oplagt. Drømmer du om at se Tanzania fra højderne på Kilimanjaro eller Mount Meru, så er det ligeledes I december-marts at din rejse bør finde sted. Vejrforholdenes stabilitet giver dig de bedste forudsætninger for de lange strækninger, der skal vandres.

Fordele: Stabilt og tørt vejr samt varme temperaturer

Ulemper: Mange turister og høje priser

Du ønsker at rejse billigt

Rejsetidspunkt: april-maj

April og maj udgør “den lange regntid” i Tanzania. Du vil dagligt opleve en til to timer med kraftige regnskyl. Rejser til Tanzania i denne periode er stærkt undervurderet. Du vil opleve få turister i et ellers velbesøgt land, og priser på hotel og fly er op til 50 % billigere end i højsæsonen.

Nationalparkerne står frodigere end på noget andet tidspunkt af året, og temperaturerne er næsten det samme som i højsæsonen. Alle de store Tanzania og Zanzibar oplevelser kan fortsat nydes på denne tid af året. Både safariture, Kilimanjaro-trek og badeferie på Zanzibar er muligt. Du vil dog opleve en høj fugtighed i luften og sigtbarheden i bjerghøjderne er ikke lige så god som i højsæsonen.

Fordele: Billige hoteller og fly samt frodig natur

Ulemper: Kraftige regnskyl og dårligere sigtbarhed ved vandring i bjergene

Gepard sover i et træ i Tanzania

Du hungrer efter køligere temperaturer

Rejsetidspunkt: juni-oktober

Hører du til dem, der trækker i t-shirten, så snart temperaturen runder 20 grader? Så vil vejret i Tanzanias og Zanzibars største højsæson (slut december-marts) måske udfordre dig. Til gengæld vil en rejse i perioden juni-oktober muligvis være alt, du drømmer om. I disse måneder er vejret mildt og behageligt. Temperaturen ligger omkring 26 grader om dagen, og falder til cirka 14 grader om natten. Perioden udgør én af Tanzanias to højsæsoner. Du undgår derfor de kraftige regnskyl, som landet også kan byde på.

Glæder du dig til at udforske Tanzanias køkken? Så er oktober et anbefalelsesværdigt rejsetidspunkt. Landets eksotiske frugter er modnet og klar til at blive plukket. Smagen af en mango eller avocado i Tanzania er på ingen måder sammenlignelig, med den vi kender til herhjemme – den er langt mere intens. I oktober kan du også nyde synet af de smukke lilla jacaranda træer, som står i fuldt flor.

Fordele: Mildere temperaturer og sublime madoplevelser

Ulemper: Priserne er lid højere end i andre perioder, og der er flere turister

Du vil have lidt af det hele

Rejsetidspunkt: november-midt december

Selv i den allersidste del af året er Tanzania helt fantastisk. November og den første halvdel af december dækker over Tanzanias anden regnperiode – også kaldet den “den korte regntid”. Du vil opleve byger, men intensiteten er ikke lige så stærk som i april og maj måned. Regnskyllene er sporadiske og kortere. Rejser du i denne periode, besøger du Tanzania uden for landets højsæson. Dermed er priserne på hotel samt fly lavere, og antallet turister er færre.

Dagtemperaturen ligger lige under 30 graders varme, mens nætterne byder på cirka 16 grader. Du kan med andre ord sagtens skifte det sene, danske efterår ud med safari i Tanzanias nationalparker, eller bringe julen til en palmestrand på Zanzibar. Forbered dig blot på lidt regn hist og her.

Fordele: Færre turister, og lidt billigere end i højsæsonerne

Ulemper: Sporadiske men korte regnskyl