Afrika safari – Oplev alle de fantastiske safaridestinationer i Afrika

Afrika er et safariland uden lige, mængden af spændende dyr, det smukke landskab, og en skøn befolkning, giver de bedste forudsætninger for en safari oplevelse, man sent vil glemme. Ved at tage på en Afrika safari, kan man opleve alle de vilde dyr, som man normalt kun ser i zoologisk have eller på Animal Planetmed sine egne øjne. Således har man, på en Afrika safari, muligheden for at se dyrene i deres vante omgivelser på savannen, hvilket er en enestående oplevelse.

Vi mener at alle burde prioritere at opleve en Afrika safari på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Azurblåt vand, kridhvide sandstrande og farverige fisk, det er hvad der venter dig når du tager på badeferie i Tanzania.

Kenya safari og badeferie
Eventyrlige oplevelser med både store safarioplevelser i Kenya og badeferie ved den smukke kyst
Zanzibar rejse og badeferie
Eksotisk øferie på Zanzibar og det Indiske Ocean
Tanzania-safari og Zanzibar
Supertilbud på Kiplings fantastiske safarirejse i Tanzania og Zanzibars dejlige strande. Altid hele tre nætter på selve savannen i Serengeti Nationalpark

Spændende safari destinationer i Afrika

Afrika rummer mange spændende destinationer men ikke alle er lige fantastiske safari destinationer. Vi har derfor samlet en liste over de steder i Afrika, som vi mener tilbyder de absolut bedste muligheder for at komme hjem, med rygsækken fyldt med safari oplevelser.

Herunder kan du læse hvor vi mener, at du bør tage til, hvis du vil være sikker på at se de ikoniske safaridyr og starte din jagt på the big five.

Herunder kan du læse meget mere om, hvad du kan forvente af safari oplevelser på hver destination.

Hvad kan du forvente af en Afrika safari?

Der er faktisk ret stor forskel på, hvordan de forskellige rejseselskaber sætter deres safarirejser sammen og der er dermed også stor forskel på hvad man oplever. Hos Kipling Travel kan du dog være sikker på en ting – 3 nætter på Serengeti (Afrikas største og nok mest kendte savanne).

Det er vores erfaring at 3 nætter på savannen, er det perfekte antal for at få den fulde oplevelse af Afrika safari med dig hjem. Derudover giver 3 nætter på savannen også klart den største sandsynlighed for at få set alle de ikoniske safaridyr. Vi kan selvfølgelig ikke garantere at du kommer til at se alle dyrene fra the big five eller the big nine, da dyrene lever frit og selv er herre over hvor de befinder sig. Vores erfaring siger os dog, at sandsynligheden for at se både the big five og the big nine er overhængende stor når man befinder sig på savannen i 3 dage.

En ting er dog sikkert – på en safaritur i Afrika ser man det vilde dyreliv, samtidig med at man er ude i den fantastiske afrikanske natur, hvor dyrene har hjemme.

Nogle af de bedste safariture får man ofte i de mange nationalparker, som der er i Afrika. Her kan vi blandt andet anbefale Kruger Nationalpark i Sydafrika og Serengeti Nationalpark i Tanzania, som bestemt er et besøg værd på en Afrika safari.

Gnuernes lange vandring

De vilde dyr kender ikke til landegrænser, de vandrer derhen, hvor det passer dem. Således er dyrene ikke altid bundet til ét bestemt land, men nærmere bundet til et mønster. Derfor kan en Afrika safari med fordel dække to lande. F.eks. vandrer gnuerne Serengeti sletten tynd, i søgen på nyt friskt græs, hvilket er årsag til, at gnuerne vandrer på tværs af Tanzania og Kenyas grænser, derfor kan en uge i hvert land være en optimal kombination på en Afrika safari.

Serengetis endeløse sletter er en skueplads for en af verdens mest spektakulære dyreoplevelser, nemlig de 1,5 millioner gnuers årlige vandring. Rent faktisk er næsten hele gnuens liv en lang vandring, i en evig søgen efter friskt græs. Serengeti strækker sig fra det nordlige Tanzania til det sydlige Kenya, hvor man har mulighed for at følge de mange gnuer, og flere hundredtusinder af zebraer og gazeller, som årligt vandrer mere end 2800 km i en cirkulær rute rundt i Serengeti. De vandrende dyr bliver ubarmhjertigt forfulgt af Afrikas rovdyr, som ligger på lur og angriber, når chancen byder sig.

Gnuernes lange vandring har hverken nogen egentlig begyndelse og slutning, ud over den naturlig start og slut, som er en del af savannens livscyklus. Således vandrer gnuerne den samme rute om og om igen, som nogenlunde forløber således:

 • December – Marts
  Hvis man ønsker at se gnuerne, skal man i disse måneder opholde sig i det sydlige af Serengeti Nationalpark, samt i Ngorongoro Conservation Area i Tanzania, hvor de enorme mængder af gnuer og zebraer opholder sig. Her græsser de store dyreflokke, hvor frisk græs ikke er en mangelvarer på sletten, da den lange regnsæson netop er ovre. Gnuerne kælver i slut januar frem til marts, hvor de opholder sig i det sydlige Serengeti. Dette tiltrækker mange rovdyr, man vil derfor også have stor mulighed for at se både løver og leoparder på dette tidspunkt.
 • April-maj
  Når man når til april måned, er det sydlige Serengeti samt Ngorongoro blevet så afgnavet, at der ikke længere er nok føde til de store flokke. Derfor begynder dyrene at bevæge sig mod vest og nord, og indtager derfor nu de græsområder og skove, der er i den vestlige del af Serengeti tæt ved Victoriasøen.
 • Juni
  Igen har gnuerne spist det græs, der er, og må igen til at bevæge sig videre. I denne etape går turen mere nordpå, hvor området tæt ved Lamai indtages. Dette område ligger tæt ved grænsen til Kenya, og det er i dette område, hvor gnuerne begynder på deres parringsperiode.
 • Juli-oktober
  Turen går nu mere nordpå, hvor gnuerne kommer ind i Kenya. De søger mod det korte og søde græs i Masai Mara. For at komme til Masai Mara skal Mara floden i Kenya krydses. Alt afhængigt af hvilket sted gnuerne vælger at krydse floden, kan det få store konsekvenser for antallet af gnuer der dør. På grund af strømmen som kan være utrolig stærk nogle steder i floden, og de lumske krokodiller som holder til i vandet mister mange dyr livet hvert år på netop dette sted.
 • November
  Starten på den korte regntid er også startskuddet til, at gnuflokken begynder at vandre mod syd igen. I løbet af november måned begynder gnuerne at vandre mod det sydlige af Serengeti for at nå til området, hvor de i slut januar begynder at kælve.

Hvad betyder ordet safari?

Ordet ‘Safari’ stammer fra Swahili og oversat til dansk betyder det ‘karavanerejse’. Ordet ‘safar’ som stammer fra det arabiske sprog, betyder at rejse. Således er ordets betydning meget dækkende, når det kommer til, hvad en typisk Afrika safari indebærer.

Historisk set har en Afrika safari dækket over mindre ekspeditioner, hvor det ofte var storvildtjagt, som var et af hovedformålene. Gradvist har dette fokus (heldigvis) ændret sig, og fokusset for en Afrika safari er nu i højere grad eventyrs- og oplevelsesaspektet, som er det dominerende.