Fire seværdigheder Tanzania er kendt for

Kilimanjaro rejser Tanzania

Enestående natur og et mangfoldigt dyreliv – Tanzania er en destination rigtig mange rejseglade mennesker verden over, drømmer om at lægge vejen forbi. Men hvad er det helt præcist, som tiltrækker de mange rejsende? I denne artikel introduceres du til fire af de seværdigheder som Tanzania blandt andet er kendt for.

Kilimanjaro: Afrikas højeste bjerg

Rigtig mange rejsende lægger vejen forbi Tanzania for at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Kilimanjaro er 5.895 meter højt og troner majestætisk op i landskabet med den hvide snetop, der står i direkte kontrast til den gyldne savanne. En bestigning af Kilimanjaro er ikke for de urutineret, og det kræver gode guider at nå til tops. Hvert år udstedes der omkring 40.000 tilladelser, men kun omkring 45%-55% når til tops – ofte fordi der er valgt en uhensigtsmæssig rute op ad bjerget, eller fordi opstigningen gøres på for få dage. Sørg derfor for at allier dig med en kompetent guide, hvis du ønsker at prøve kræfter med Afrikas højeste bjerg.   

The big five

Hvis du interesserer dig for Afrika eller dyreliv, så har du højst sandsynligt hørt om “The big five”. Betegnelsen the big five stammer egentlig fra storvildtjægernes tid i Afrika. I modsætning til hvad mange tror, så dækker betegnelsen ikke de fem største dyr på savannen, men de fem farligste. Hver af de fem dyr har nemlig et voldsomt temperament, som kommer til syne, hvis dyret føler sig truet. Den afrikanske “big five” omfatter løven, den afrikanske elefant, kafferbøflen, leoparden og det sorte næsehorn. Serengeti National Park i Tanzania giver dig de optimale muligheder for at opleve the big five på nært hold.

Serengeti National Park

Serengeti National Park i Tanzania er trækplaster for rigtig mange dyre- og naturelskere – og med god grund: det siges nemlig at være et af verdens bedste safariområder. Området omfatter mere end 15.000 km2 savanne, hvor det afrikanske dyreliv boltrer sig frit. Det er også et af de steder, du har en god chance for at opleve “the big five”. Sørg for at overnat i området i et af de store canvas telte, så du kan opleve den overvældende lydkulisse, der udfolder sig om natten, når savannens jægere går på jagt.

Zanzibar: hvide sandstrande og azurblåt hav

Vi kommer ikke udenom Zanzibar, når vi taler Tanzania. Zanzibar er en ø i Tanzania, der med sine kridhvide sandstrande og azurblå vand, tiltrækker mange rejsende hvert eneste år. Rigtig mange vælger at slutte safarituren af med et par dage på ø-paradiset. Det kan anbefales at bevæge sig lidt rundt på Zanzibar og de omkringliggende øer, som bare venter på at blive udforsket.