Søerne i Tanzania

viktoria

Victoriasøen

Søen er blevet opkaldt efter den britiske Dronning Victoria, da den britiske opdagelsesrejsende John Hanning Speke som den første europæer opdagede søen tilbage i 1858. Victoriasøen er kendt for sit blå vand, det alsidige dyreliv der besøger, og den måde der transporteres på tværs af de lande som søen befinder sig i.

Som en af Tanzanias større seværdigheder, er Victoriasøen blandt de must see der er at finde. Hvis man besøger Tanzania i forbindelse med safari, kan det næsten ikke undgås at komme forbi denne funklende sø. Den er samtidigt også Afrikas største sø, men den er ikke så stor og mægtig alene. Søen er afhængig af forskellige floder omkring den, til at forsyne den med nyt og friskt vand.

Victoriasøen er en af de yngre søer man kan finde i Afrika. Derudover siges det at den er dannet fra en masse små søer, der til sidst er blevet til en stor. Dette kommer af, at der i lavtvandsperioderne er en gennemsnitsdybe på kun 40 meter. Søen har også været udtørret op til 3 gange, men den seneste var for over 17.000 år siden.

tanzaniaa

Tanganyikasøen

Med målene 675 km og 1440 m, er Tanganyikasøen en meget smal sø. Derudover er denne Afrikas anden største sø, og verdens anden dybeste sø. Her findes der en stor biologisk mangfoldighed, specielt i vandet. Da søen også er benyttet af diverse overflade dyr, kan denne ligesom Victoriasøen, let kombineres med en safari.

Tager man safarituren der inkludere et besøg ved denne sø, vil man kunne få det dobbelte af oplevelser med hjem. En ting er at komme ud og opleve ‘The Big Five’, og se de majestætiske dyr hen over savannen. Noget andet er, at kunne sige man også har været forbi de dyr, som lever under vandet nede i dybet.

malawi

Malawisøen

Som den tredje største sø i Afrika, har Malawisøen lige så meget at byde på som de to ovenstående. Søen ligger i den sydvestlige del af Tanzania, og grænser op til tre regioner, hvilket alle har spændene opdagelsesmuligheder, og man skal derfor ikke være bange for at ende ved den forkerte kyst.

I denne sø finder man også nogle meget sjældne fiskearte, hvilke endda udelukkende kun kan findes i Malawisøen. Nær søen kan man også finde nationalparken Kitulo som også er en af de ældste der er at finde. Formålet med denne nationalpark, var og er, at beskytte den flora der er at finde på dette område. Det er nemlig ikke kun dyrelivet der er unikt, floraen i Afrika har også meget at byde på.

Leave a Reply