Safari i Tanzania og ro i Mombasa

safari
Tanzania er geografisk placeret syd for Kenya, og det er derfor oplagt at rejse til begge lande, når man alligevel er i området. Begge lande er rige på særprægede naturoplevelser, og har mange kulturelle oplevelser at byde på, så en rejse til både Kenya og Tanzania kan varmt anbefales.

I Tanzania kan du blandt andet bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro, tage på safari i Ngorongoro krateret og adskillige nationalparker, hvor du kan opleve en masse af savannens dyr.

I Kenya kan du tage på trekking til Afrikas andet højeste bjerg Mount Kenya samt tage på flere spændende safariture, da landet også har et rigt dyreliv.

Tag på safari i Tanzania og Kenya

Kenya og Tanzania er begge nogle af verdens mest fantastiske destinationer for safari, da der i begge lande er mange nationalparker og vildtreservater, hvilket giver helt optimale forhold for et mangfoldigt dyreliv.

Der er mange ligheder mellem Kenya og Tanzania, hvilket ikke er så underligt,da de grænser op til hinanden. Begge lande byder på de klassiske savannedyr som bøfler, løver, elefanter, leoparder og næsehorn.

Du kan opleve gnuernes store vandring i begge lande, da gnuerne bevæger sig fra Serengeti sletten til Masai Mara i deres søgen efter frisk græs. Gnuerne får selskab af zebraer og gazeller, og den store flok af byttedyr tiltrækker rovdyr som løver og leoparder.

I Kenya er Masai Mara det bedste område at tage på safari, i og i Tanzania er især området omkring Serengeti-sletten godt, når du vil spotte de mange dyr.

Afslapning i Mombasa

mombasa
Efter en masse aktiviteter med bjergbestigning og safariture, så findes der næsten intet bedre end at kunne tilføje lidt badeferie.

Du kan tage til Zanzibar og holde din badeferie der eller tage til Mombasa. Mombasa er Kenyas næststørste by, og selve Mombasa er en lidt hektisk havneby, men hvis du søgerud mod kysten, finder du den tiltrængte ro og stilhed.

Mombasa er det helt rigtige sted, hvis du skal forkæle dig selv. Kysten har hvide sandstrande med svajende kokospalmer, og lagunerne har azurblåt vand.

I Mombasa kan du vælge blot at ligge på stranden og nyde solen, eller vælge at tilføje lidt mere aktivitet i form af eksempelvis dykning og surfing.

Du har altså gode muligheder for at få en både aktiv og afslappende ferie med en rejse til Afrika, hvad enten turen går til Tanzania og Zanzibar eller Kenya og Mombasa. Både Kenya og Tanzania er helt fantastiske lande, men en rejse hvor du kan kombinere besøg på begge destinationer vil klart være den ultimative drømmerejse til Afrika.

Leave a Reply