Hvilken safaridestination skal man vælge?

Tanzania Kilimanjaro

En safaritur til Afrika er på mange personers ‘bucket list’, hvilket er til at forstå, da det er en oplevelse for livet. Safari byder på nogle helt specielle oplevelser, som man ikke kan få andre steder i verden.

Man får naturen helt ind under huden, da man ser dyrene i deres naturlige omgivelser.

At gå på opdagelse i Afrikas natur og dyreliv, vil med sikkerhed give dig mindeværdige oplevelser med hjem i kufferten. På en safarirejse vil du opleve nogle af de mest eksotiske og uberørte steder på jorden.

Så er du eventyrlysten med mod på at opleve noget nyt og anderledes, er en safarirejse noget for dig!

Vil du inspireres til din næste safarirejse?

Se alle Kipling Travels tilbud her!

Hvor skal man tage på safari?

Der er mange lande i Afrika, hvor man kan tage på safari, men i denne omgang, vil vi tage udgangspunkt i de lande, vi mener er de bedste.

Tanzania

Tanzania er for mange den ultimative safarioplevelse – og med god grund! Landet har
utroligt meget at byde på, og giver dig minder for livet.

Serengeti-sletten er stedet for den årlige migration. Migrationen består af flere hundrede tusinder af dyr, der trasker hen over savannen, for at lede efter vand og føde. Et syn, du ikke får andre steder i Afrika.

Kilimanjaro er Afrikas højeste og mest majestætiske punkt med den mest smukkeste udsigt. En udsigt der klart er den lange vandretur værd!

Zanzibar som ligger en kort sejltur væk fra Tanzanias kyst, er stedet de fleste drømmer om. Du finder ikke mere krystalklart vand i Afrika, og hvem havde troet at det var muligt at kombinere en udfordrende safariferie med ren afslapning?

Vil du vide mere om en safari i Tanzania?

Læs om Kipling Travels rejser til Tanzania her!

Botswana

Elefant_close up

Det meste af Botswana er fladt og tørt. 70% af landet består af Kalahari ørkenen. Men lad det ikke snyde! I den nordvestlige del af landet ligger en ovenud pragtfuld oase, omringet af tør ørken. Oasen er kilden til det meste af dyrelivet i området, og er et absolut ’must see’, hvis man vælger Botswana som safari destination.

Det ikke mange år siden, at den første safarirejse begyndte i Botswana, hvilket gør nationalparkerne grove og uspolerede.

Chobe Nationalpark er hjemstedet for ca. 45.000 af Afrikas elefanter, og har et fabelagtigt fugleliv.

Moremi Game Reserve er stedet at besøge, hvis du drømmer om en lang gåtur i ’bushen’.

Namibia

Til venstre fra Botswana ligger Namibia. På grund af landets placering, er det muligt at nyde den lange kyststrækning i kombination med safari.

Landet er kendt for sine kontraster, og du kan opleve alt fra en rødglødende tom ørken, til en af verdens største sælkolonier.

Destinationen skiller sig ud fra de andre safarilande med dets fantastiske unikke klima – desværre er antallet eksotiske dyr mindre.

Sydafrika

Et af de mest udviklede og rigeste lande på kontinentet er også hjemmet for en rig ferieoplevelse. Så hvis du vil kombinere en storbyferie med safari, er Sydafrika den perfekte destination.

Landet består af et utal af landskaber. Bjerge, skove, savanner, ørkener og strande.

’The Big Five’ er ofte forbundet med Sydafrika, da det er muligt at få øje på løver, leoparder, næsehorn, elefanter og bøfler i løbet af en safariferie.

Kruger Nationalpark er et besøg værd, hvis du booker en safarirejse til Sydafrika.

Vil du vide mere om dyrene i Afrika?

Besøg Kipling Travels eZoo her!

Uganda

Gorilla Uganda

Uganda er en anderledes safaridestination, da det er muligt at se vilde gorillaer og chimpanser. Uganda har et udpræget skovlandskab, hvilket gør det muligt at se nogle andre dyrearter, end dem man typisk oplever på en safari. Dette er med til at gøre Uganda noget helt særligt.

Uganda skiller sig ud fra de andre safaridestinationer, ved at være hjemsted for den berømte flod Nilen. Den har sit udspring i floden Victoria.

Karuma Falls, Ugandas største og flotteste vandfald, er bestemt værd at smutte forbi. De er et af de helt store trækplastrer i landet.

Men selvom at det går fremad i Uganda, er det stadig et af de fattigste lande i verden, med en høj arbejdsløshed og 50% af befolkningen er under 15 år. Til sammenligning viser tal fra Danmarks Statistik at ca. 21% af den danske befolkning under 19 år.

Zambia

Zambia er ikke et nært så populært rejsemål, som nogle af de ovenstående, men det er stadig muligt at få en formidabel rejse.

Landet byder bl.a. på Kafue National Park, der er større end Kruger Nationalpark i Sydafrika, og slet ikke ligeså besøgt.

Hvis du vil på en afsides safari, er Zambia stedet! – du skal dog ikke regne med at nå at se ’The Big Five’.

Der er masser af dyreliv i landet, men ikke så mange af de traditionelle herskere af savannen.

Den ultimative safarioplevelse

Der er uden tvivl mange måder at sammensætte den perfekte safariferie på, og det kan være en meget individuel affære. Men på trods af det, anbefaler vi at du skal tage til Tanzania.

Det er det eneste sted i Afrika, hvor du kan opleve en sådan forskellighed i landskabet, og landet bugner af muligheder. Der er med garanti noget for enhver smag, og din rejse kan skræddersys til præcis dit behov.

Vil du sidde i det fineste sand og at nyde cocktails, mens himlen spejler sig i det krystalklare vand? – Go for it!

Har du mod på at bestige Afrikas højeste bjerg? – Go for it!

Elsker du bare dyr, og vil bruge en uge på safari, i de flotteste omgivelser? – Go for it!

Er ingen af delene nok for dig, og vil du have det hele på en gang? – Go for it!

Tanzania er det ultimative eventyr, og du vil komme hjem med en kuffert fuld af minder.

Har du lyst til verdens bedste safarioplevelse?

Book din rejse til Tanzania hos Kipling Travel!

Leave a Reply