Hvor lang tid tager det at bestige Kilimanjaro?

Uhuru peak toppen af Kilimanjaro

“Hvor lang tid tager det at bestige Kilimanjaro” er et spørgsmål, som man spørger om, når de overvejer om en bestigning af dette fantastiske bjerg er noget for dem! Det fantastiske ved Kilimanajaro er, at på trods af højden af bjerget, kan stort set alle mennesker, der er i god fysisk form bestige bjerget, samt at dette kan gøres på alt fra 5 til 9 dage. Dermed skal man ikke sætte flere måneder af til dette, men det er en aktivitet og oplevelse, som man kan kombinere med en rejse til Tanzania, hvor andre ting også kan integreres. 

Så lang tid tager det at bestige Kilimanjaro

Hvor lang tid det tager at bestige Kilimanjaro afhænger af flere faktorer. For det første afhænger det af hvilken rute, man vælger til toppen. Ydermere afhænger det også en lille smule af ens hurtighed, og hvor meget man gerne vil opleve på vej op. Således vil en garvet bjergbestiger oftest kunne komme hurtigere til toppen af Kilimanjaro end en nybegynder. Overordnet er det dog valg af rute, som har indvirkning på, hvor lang tid det tager at bestige Kilimanjaro. Nedenfor vil de forskellige ruter på Kilimanjaro blive listet, samt hvor lang tid ruten generelt tager:

  • Marangu ruten – 5 dage, en akklimatiserings dag kan dog blive inkluderet
  • Rongai ruten – 5 eller 6 dage
  • Umbwe ruten – 5 eller 6 dage, dog meget stejl rute, så kun får øvede
  • Machame ruten – 6 eller 7 dage
  • Shira ruten – 6 eller 8 dage, ruten går over et plateau med mange variationer
  • Lemosho ruten – 7 eller 8 dage
  • Northern Circuit – 9 dage

Der er således stor forskel på, hvor lang tid det tager at bestige Kilimanjaro alt efter hvilken rute, man vælger til at nå toppen, Uhuru Peak. Dog er det vigtigt, at det ikke kun er hvor lang tid, det tager at bestige Kilimanjaro, der er afgørende for, hvilken rute man vælger. Det er også vigtigt at vælge en rute, der er passende og kompatibel med ens evner for bjergbestigning.

Kilimanjaro er et tilgængeligt bjerg, som man uden problemer kan kombinere med en ferie til Tanzania. Eksempelvis kan man efter, at man har besteget Kilimanjaro tage på en afslappende badeferie på Zanzibar. Zanzibar har hvide sandstrande azurblåt hav, hvor man i sandhed kan lade batterierne op igen, efter at have brugt sine kræfter på at nå toppen af Kilimanjaro.

Leave a Reply