Chimpanse trekking i Tanzania

chimpanse i tanzania

Hvis man er interesseret i Chimpanser, er Tanzania bestemt et sted, der er værd at rejse til. Der er nogle af de bedste muligheder for at komme helt tæt på dette fascinerende dyr. Der er flere steder i Tanzania, hvor man kan tage på chimpanse trekking. Eksempelvis kan man rejse til Gombe Nationalpark eller til Mahale Nationalpark, hvor chimpanser nemlig dominerer dyrelivet i disse to nationalparker, hvorfor de er et godt valg, hvis man er nysgerrig efter denne interessante og fascinerende primat.

Hvor kan man tage på chimpanse safari i Tanzania?

Som det fremgår ovenfor, er der flere steder i Tanzania, som er ideelle, hvis man går efter at komme på chimpanse trekking. De klart to bedste steder i Tanzania er Gombe Nationalpark og Mahale Nationalpark, som begge er beliggende i den vestlige del af Tanzania og grænser op til Tanganyikasøen. Disse to nationalparker er helt specielle, da det er de eneste to beskyttede områder for chimpanser i Tanzania.

Chimpanse i Tanzania
Chimpanse trekking i Tanzania
Chimpanser i Afrika

Gombe Nationalpark

Gombe Nationalpark er formentlig den mest berømte af de to nationalparker. Denne park er blevet kendt på grund af, at den anerkendte Jane Goodall foretog sin banebrydende adfærdsforskning inden for en befolkning af chimpanser i denne park. Da Jane Goodall kom til det britiske Tanzania for mere end 50 år siden, med blot en notesblok og en kikkert, var hendes mål at få en dybere indsigt i vores nærme slægtninges, chimpansens, adfærdsmønstre. Gennem årene er der blevet oprettet et Jane Goodall Institute, som har til mål at beskytte chimpanserne og de områder, som de lever i. Bestanden af chimpanser er nemlig desværre ikke i en positiv udvikling. Ved begyndelsen af det 20. århundrede var der omkring 1 og 2 millioner chimpanser i verden, nu skønnes det, at der blot er omkring 300.000 chimpanser tilbage i naturen. Dette betyder således, at vi kan have mistet op mod 1,7 millioner chimpanser på de seneste 100 år, hvilket er en skræmmende udvikling. Jane Goodall Institute gør således et vigtigt stykke arbejde i at beskytte dette fantastiske dyr.

Gombe Nationalpark er et ideelt sted, når man vil på chimpanse trekking i Tanzania, da man både får oplevelsen af at komme tæt på disse fantastiske væsener, samtidig med at man får muligheden for at opleve Jane Goodall Institute, og noget af det fantastiske stykke arbejde, som hun har gjort i tidens løb.

Mahale Nationalpark

Mahale nationalpark er beliggende syd for Gombe nationalpark, og inden for parkens grænser er Mahale bjergene beliggende, hvoraf navnet også stammer. Inden i parken er der ingen veje, derfor kan safari i denne park kun foretages til fods. Dette gør dog blot chimpanse trekking mere autentisk. Ved at der ikke er nogen veje og dermed ikke nogen biler, er der færre elementer, der forstyrrer chimpansernes færden. Dermed kan man i sandhed opleve disse fantastiske dyrs levevis. Ydermere er der en utrolig stor koncentration af chimpanser i Mahale nationalpark, hvorfor det er de færreste, der har besøgt parken uden at opleve chimpanserne. Der er dermed rigtig gode chancer for at opleve chimpansernes færden, samtidig med at man får en enestående trekking oplevelse i de smukke Mahale bjerge.

Tag på chimpanse trekking i Tanzania

Tanzania er bestemt et godt sted at tage hen, hvis man er interesseret i chimpanser. Både Gombe- og Mahale nationalpark er som sagt beliggende ud til den smukke Tanganyikasøen. Således kan man i begge parker kombinere chimpanse trekking med en svømmetur og snorkling i det krystalklare vand i Tanganyikasøen, fantastisk natur og også et smukt fugleliv. Chimpanse trekking i Tanzania er en fantastisk oplevelse, som man sent vil glemme.

Leave a Reply