Tanzania er meget mere end en safarirejse til Afrika

Tanzania byder på mere end safariTanzania er hele verdens safariland og det er her du kan få den bedste safari ferie. En rejse til dette land bør indeholde et element af safari, da du får en helt særlig følelse af den vilde natur, der formår at være uspoleret af turisme.

Hvis du vælger at rejse knap 7.000 kilometer, bør du gøre dig selv den tjeneste at opleve det hele. For udover at opleve Tanzanias utrolige dyreliv på en safarirejse, bør du også opleve UNESCOs anerkendte syv verdens kulturarv – hvor tre er kulturelle, tre i naturomgivelser og en er kombineret.

Kondoa Rock-malerier

På den østlige side af Masai skrænten, der grænser op til Rift valley, finder du naturlige stengrotter. Overhængende plader af sedimentære bjergarter fragmenteret af sprække fejl, blev brugt til klippemalerier i mindst to årtusinder.

Hulerne indeholder mange forskellige malerier, hvoraf nogle er mere end 50.000 år gamle ifølge The Tanzania Antiquities Department. Det nøjagtige antal af stenkunst er endnu usikkert, men der skønnes at være mellem 150 til 450 malerier af mennesker, dyr og jagtscener.

Ruiner i Kilwa Kisiwani og Songo Mnara

Ude for Tanzanias kyst, ligger to øer omkring 300 kilometer væk. De var begge handelsbyer og deres velstand var baseret på kontrol af handel med Arabien, Indien og Kina. Her blev der især i det 13. og 16. århundrede handlet med guld og elfenben til bytte for sølv, karneoler, parfume, kinesisk porcelæn og persisk fajance.

Stone Town i Zanzibar

Stenbyen i Zanzibar er et pragteksemplar på de Swahili kystnære handelsbyer i Østafrika. Bystrukturen og bybilledet er næsten intakt og indeholder mange fine bygninger, der afspejler den særlige kultur, der har sammenbragt mange forskellige lande.

Selvom handelsbyen blev påvirket af arabiske, indiske og europæiske kulturer, beholdt man de oprindelige elementer, for at danne en unik region. Bygningerne er derfor også dominerende traditionel kultur, men er påvirket at de øvrige byggetraditioner.

Zanzibar er ikke kun kendt for sin gamle handelsby, men har også stor symbolsk betydning for slaveri. Helt fra omkring 800 tallet op til 1890, var Zanzibar et af Østafrikas største slavemarkeder, under mange forskellige herredømme. Først i 1963 blev øen selvstændig og var ikke længere under andet herredømme.

Kilimanjaro nationalpark

Kilimanjaro nationalpark dækker et område på 753 kvadratkilometer, der beskytter den største fritstående vulkanmasse i verden og det højeste bjerg i Afrika – nemlig Kilimanjaro. Udover den ekstravagante udsigt er dyrelivet omkring bjerget også værd at nævne. Fra 1910 blev Kilimanjaro og de omkringliggende skove fredet som vildtreservat, men udover naturområde, omfatter beskyttelsen også flere plantearter og truede dyrearter.

Selous vildtreservat

Selous vildtreservat er blandt de største beskyttede områder i Afrika, som dækker over 50.000 kvadratkilometer og er relativt uforstyrret af menneskelig påvirkning. Vildtreservatet er kategoriseret som værende truet, og det vil måske fortsat ikke være muligt at opleve området på en safari.

Området rummer store koncentrationer af elefanter, sorte næsehorn, geparder, giraffer, flodheste og krokodiller. Ydermere er der høj variation er levesteder, herunder miombo skove, åbne græssletter, floder og sumpe.

Serengeti nationalpark

På de store sletter i Serengeti nationalpark, kan man opleve den årlige migration af over to millioner gnuer og flere tusinder af gazeller og zebraer. Dette er en af de mest imponerende naturbegivenheder i verden. Mangfoldigheden er ekstremt høj, men huser også fire gloablt truede dyrearter: Det sorte næsehorn, elefanten, vild hund og geparden.

Parken er kendt for den store bestand af dyreliv, som du kan opleve på en safari, heriblandt de famøse “The Big Five”. Parken byder også på omkring 500 fuglearter herunder strudser, storke, ørne og gribbe. Det er grundet sin biodiversitet og økologiske betydning, at parken er anerkendt som en verdenskulturarv, og derfor også en nødvendighed at besøge når du rejser til Tanzania.

Ngorongoro krateret

Området har været omfattet af arkæologisk forskning i over 80 år og man har fundet en lang række tegn på menneskelig evolution, der strækker sig over fire millioner år. Ngorongoro krateret er dokumentation for udviklingen af sten teknologi og overgangen til anvendelse af jern.

Udover sin historiske betydning, er Ngorongoro en del af en fantastisk safari rejse. Området byder nemlig også på en bred vifte af dyrearter, da det grænser op til Serengeti nationalpark i nordvest.

Leave a Reply