Tag til Cheetah’s Rock i Tanzania for en – bogstaveligt talt – vild oplevelse med dyr

Vilde dyr

Hvis du vil opleve noget vildt og naturligt på samme tid, så skal du tage til Cheetah’s Rock i Tanzania. Her finder du et dyrereservat, hvor man går blandt vilde dyr. Det kræver sine forholdsregler at bevæge sig blandt vilde dyr, derfor er det vigtigt at læse nedenstående artikel.

Hvad er Cheetah’s Rock?

Cheetah’s Rock er ikke ligesom en normal zoologisk have, som man kender det: Dyrene er i bur og det eneste man kan, er at observere dem. Hos Cheetah’s Rock kan du komme i direkte kontakt med vilde dyr, ansigt til ansigt og pels til hud.

Cheetah’s Rock ligger i Tanzania, landet hvor der findes den største densitet af vilde dyr i ét bestemt område. Hvis du mangler et godt rejseselskab at tage til Tanzania med, så skal du tage kontakt til Kipling Travel, som også er en virksomhed der går meget op i dyrevelfærd.

At røre en gepard, lemur eller andre vilde dyr kan være grænseoverskridende for mange mennesker, men det kan faktisk lade sig gøre ved Cheetah’s Rock. Her kan du gå i blandt dem, selvfølgelig med en træner til at instruere dig i hvordan du skal gebærde sig.

Ikke bare en zoologisk have

Først og fremmest er dyrene i bur, når man tager i en zoologisk have, så man får ikke lov til at røre ved en gepard eller lignende. Ved Cheetah’s Rock skal man afspritte sine sko og hænder inden man træder ind til dyrene. Desuden må man heller ikke have parfume på.

Det forstyrrer dyrenes sanser og følelser med for eksempel dufte fra mad eller parfumer. Ved at holde det væk fra dyrene, giver det en mere autentisk situation, og det er endda godt for de vilde dyrs velbefindende uden alle de unaturlig dufte.

Cheetah’s Rock er et af de mest naturlige steder, når det kommer til dyrevelfærd. De fjerner ikke kløerne, bruger ikke unaturlige stoffer for at fremkalde noget ved dyrene. Det vil sige at de vilde dyr kan blive for farlige for mennesker, men så vil de ikke blive vist til turisterne. Det skal også nævnes at dyrene enten er blevet reddet eller givet fra legale konservationscentre.

Praktisk information om Cheetah’s Rock

Et sted hvor man ikke må have parfume på kan virke specielt, men det er mere i respekt over for dyrene at man undlader sin eau de toilette. Selve tøjet som du skal have på, må ikke være løsthængende. Dyrene elsker at lege med genstande som hænger løst.

Dette inkluderer også den fine taske, en dame har hængende om armen. Juveler og øreringe er heller ikke tilladt, da dyrene kan blive kvalt, hvis de får dem galt i halsen. Det vil hverken være en behagelig oplevelse for dig eller dyrene.

Det koster cirka US $140 pr. person, men det er alle pengene værd. Hvis du vil have direkte kontakt med et vildt dyr, så skal turene bookes via cheetahsrock.org. Det er vigtigt at understrege, at det ikke kan gøres på mail, da stedet er old school på den fede måde.

Leave a Reply