Kivukoni Fish Market i Dar es Salaam

Untitled design

Selvom mange forbinder Tanzania med løver, zebraer og giraffer, er det vigtigt at huske på at landet er meget mere end safari. I landets største by, Dar es Salaam, findes mange spændende turistattraktioner. Besøg for eksempel Kivukoni Fish Market, hvor du kan opleve den lokale kultur på nært hold.

Fiskeri i Tanzania

Eftersom Tanzania har en lang kystlinje, er fiskeri en vigtig indtægtskilde for mange tanzanianere. I landets tidligere hovedstad, Dar es Salaam, som ligger ud til kysten er mange indbyggere afhængige af havet, som byder på sardiner, makreller, rejer, tun og mange flere arter.

Selvom havet har stor betydning for landet, er fiskeriet ikke blevet industrialiseret i Tanzania. Dette betyder at fiskeriet stadig foregår på små træbåde, med plads til omkring 20 mand. Fiskerne bruger fangsten selv og sælger resten til de lokale.

På det traditionelle Kivukoni Fish Market, sælger byens fiskere dagens fangst. Fiskene sælges blandt andet på auktioner, samt tilberedes i små boder og sælges som et hurtigt måltid.

Fiskeauktioner på Kivukoni markedet

Markedet åbner allerede omkring klokken 6.30 om morgenen, da fiskerne kommer direkte ind fra deres tidlige fisketur. Klokken 7 er markedet allerede velbesøgt og auktionerne går i gang. De fleste fisk sælges i løbet af morgenen, inden solen for alvor får magt og begynder at opvarme den værdifulde fangst.

Selvom man skal stå tidligt op for at opleve Kivukoni markedet, er det i den grad et besøg værd, hvis man er interesseret i at møde den lokale befolkning og få et indblik i den tanzanianske kultur.

Oplev det autentiske Tanzania

Kivukoni Fish Market beskrives ofte som et organiseret kaos og ikke uden grund: Markedet er et virvar af mennesker klædt i farvestrålende tøj og vogne læsset med fisk, skaldyr og blæksprutter. Luften fyldes af høje råb fra de handlende, som faldbyder deres varer, samt af en gennemtrængende lugt af fisk.

Det er her helt almindelige tanzanianere kommer for at købe den fisk, som de skal spise til frokost eller aftensmad. Fiskene bliver således tilberedt og spist samme dag som de bliver fanget, og oftest solgt af den fisker som har fanget den.

Et besøg på Kivukoni markedet er for dig, som er kulturelt interesseret og som kan lide at få nye indtryk fra eksotiske og fremmedartede steder. På fiskemarkedet kan du opleve en autentisk atmosfære, møde de lokale, og købe mange forskellige typer fisk, helt frisk fra havet.

Leave a Reply