Tag på fotosafari i Tanzania

giraf kilimanjaro

Tanzania byder på en masse af spændende oplevelser, hvor du kommer helt tæt på naturen og dyrelivet. I Tanzania findes der det største antal af vilde dyr i verden, og ikke mindst helt storslåede landskaber.

Blandt dyrene i Tanzania kan du helt sikkert på en safaritur forvente at se løver, leoparder, bøfler, elefanter, næsehorn, flodheste, zebraer og giraffer. Derudover er der også en meget stor koncentration af gnuer, og du kommer også til at se krokodiller, slanger og andre krybdyr eller padder. Der er også et utroligt rigt fugleliv i Tanzania, heriblandt de lyserøde flamingoer og tusindvis af andre arter.

De smukke og unikke landskaber samt en masse af vilde dyreliv i Tanzania betyder, at du kan tage fantastiske billeder med dit kamera. Det vil helt sikkert være en oplevelse for livet, og med flotte natur- og dyrebilleder med i bagagen kan det vist ikke blive meget bedre. Du kan med stor glæde dele dine oplevelser i Tanzania med andre i form af enestående billeder.

Hvor kan man tage på fotosafari i Tanzania, og hvad kan man forvente at se?

Herunder kan du læse om de forskellige steder i Tanzania, hvor du kan tage på fotosafari, samt se de flotte billeder derfra.

Serengeti nationalpark:

Serengeti nationalpark er en af Tanzanias største turistattraktioner. Den har et imponerende areal på ca. 15.000 km², og ligger mellem Lake Victoria, Lake Eyasi og Great Rift Valley. Dette betyder, at parken har utrolig flotte og varierede landskaber. Derudover sker der i området årlige migration af millionvis af zebraer og gnuer, som kan nemt findes på de flade sletter året rundt. Udover dem kan man også nemt få lov at se tusindvis af store rovdyr, bl.a. løver og leoparder. Parken er også blevet medtaget på UNESCOs verdensarvliste.

serengeti

Tarangire nationalpark:

Tarangire nationalpark ligger syd for Manyarasøen og har et areal på ca 3.000 km². Her kan du helt sikkert forvente at se millionvis af fugle i alle farver, da området har det største antal fuglearter i verden med over 500 forskellige arter. Endvidere kommer du også til at se store flokke af afrikanske elefanter og en massevis af andre sjældne dyr, heriblandt Eland og Oryx. Derudover findes der også af kæmpestore Baobabtræer, som pryder landskabet enormt meget. Det er bedst at besøge parken i den tørre periode, specielt fra august til oktober, hvor dyrene vandrer til Tarangire floden, som er fyldt med vand året rundt.

tarangire

Ngorongoro-krateret:

Ngorongoro-krateret findes i et stort naturreservat ved navn Ngorongoro, som grænser direkte til Serengeti nationalpark. Reservatet ligger i den nordlige del af landet og 200 km. vest for Kilimanjaro bjerget. Ngorongoro-krateret er ca. 300 km² stort og er et helt unikt naturfænomen, da det engang har været et bjerg på størrelse med kilimanjaro. Bjerget sprang i luften for ca. 3 millioner år siden, og krateret blev skabt. Området er specielt, ikke mindst på grund af det storslåede landskab med ca. 600 meter fra bunden til det højeste punkt på den omkringliggende kraterkant, og fordi der i dag findes verdens største koncentration af vilde dyr. Man kan finde gnuer, zebraer, gazeller, næsehorn, vortesvin, flodheste, løver, leoparder, geparder, bavianer, bøfler, elefanter og en hel masse store fugleflokke af over 300 forskellige arter.

ngorongoro-krateret

Kilimanjaro:

Kilimanjaro er kendt som afrikas største bjerg, og mange eventyrlystne rejser gerne for at bestige det. Bjerget ligger i Kilimanjaro nationalparken, som ligger nord for byen Moshi, i den nordøstlige del af Tanzania, og dækker et areal på ca. 800 km². Udover bjergbestigning kan man tage på en safari- eller trekkingtur i de forskellige populære trekkingruter. Her i området kan du selvfølgelig opleve utroligt smukke og frodige natur og regnskove, fantastiske udsigter og solopgang og nedgang, som kan ses fra de forskellige højder. Derudover kan du nemt komme til at se flere endemiske plantearter og truede dyrearter, som ikke kan findes i andre steder i verden.

kilimanjaro

Lake Manyara:

Nationalparken Lake Manyara, som dækker over et areal på 320 km². Selve søen Lake Manyara udgør 220 km² af hele området, og nationalparken er også kendt for sine mange flotte grønne træer. Parken ligger i det nordlige Tanzania nær byen, Mto wa Mbu. Manyarasøen ligger i den østlige del af parken og grænses af Gregory Rifts høje bjergtoppe i vest. Der findes endvidere varme kilder i den sydlige del af området. Udover de flotte og varierede landskaber findes der også et rigt dyreliv i området. Her kan du finde alt fra elefanter, zebraer, giraffer, flodheste, løver, leoparder og afrikanske bøfler. Du kan derudover også nemt komme til at se noget så sjældent som leoparder og løver, som klatrer i træerne. Manyara Lake er det eneste sted i verden, hvor løver har lært at klatre og opholde sig i træer.

lake-manyara

 

 

Leave a Reply