Øerne ved Tanzanias østkyst

Dykning ved Mafia Island

Det er nok ikke ukendt for nogen, at foruden fastlandet så består Tanzania af en større ø-gruppe kaldet Zanzibar Arkipelaget. Den mest kendte af dem alle, er prangende Zanzibar, hvor hvide sandstrande og en betagende afslappende kultur har hjemsted.

Men rundt om Zanzibar er havet spækket med andre interessante perler. Nogle af dem har vi hørt om før, mens andre fortsat venter på nysgerrige turisters besøgen.

I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor du ikke bør snyde dig selv, for også at besøge et par af de mindre øer ved Tanzanias østkyst. De har alle deres særpræget kendetegn, som gør et ø-hop på Zanzibar Arkipelaget til en symbiose af indtryk, der vil sætte sig som et evigt minde. De nævnte øer herunder kan alle besøges som en dagsudflugt, såvel som der er mulighed for at overnatte her.

 1. Mafia Island

Har du interesse for det farverige liv under havets overflade? Og ønsker du at udforske dette mens du befinder dig på Østafrikas fantastiske ø-gruppe? Så er Mafia Island uden tvivl stedet at gøre det. Øen er kendt for sine fantastiske dyknings- og snorklingsmuligheder, og det er der god grund til. Rundt om øen svømmer over 400 forunderlige fiskearter rundt i alle regnbuens farver.

På bunden af havet danser de smukke koraller i takt med havets bølger. Selvom garantier aldrig kan gives, så er der utrolig store chancer for også at spotte kæmpestore havskildpadder på omkring 200 kg. Søger du dit livs adrenalin-kick, så kan du endda tage på hvalhaj-safari, hvor du får mulighed for, at svømme rundt blandt et af havets allerstørste skabninger.

2. Changuu Island

Når du hører navnet Changuu, så siger det dig måske ikke det store. Øen er nemlig noget mere kendt under titlen “Prison Island”. Changuu var ubeboet frem til år 1860. Her besluttede Zanzibars første sultan Majin bin Zaid at give øen til to slavehandlere. De brugte øen til de oprørske slaver, som senere skulle sælges på Zanzibars slavemarked Stone Town. Øen blev dog solgt i 1893 til den britiske general Mathew, som besluttede at øen skulle bruges som fængsel – deraf fik Changuu sit noget makabre kaldenavn.

Til trods for at fængslet stod færdigt allerede året efter, så blev planen om en fængsels-ø aldrig ført til dørs. I stedet er øen i dag trækplaster for dykkerglade turister, som ønsker at svømme rundt blandt farverige fisk og koraller. Også her har kæmpeskildpadder med afstamning fra Seychellerne bosat sig.

3. Pemba Island

Pemba Island skiller sig ud fra de andre øer i Zanzibar Arkipelaget. Hvor de andre øer særligt er præget af deres hvide bountystrande med prangende dykkermuligheder, så er Pemba Island specielt kendt for sin frodige og grønne natur.

Øen der også er kendt for sit arabiske kaldenavn Al Jazeera Al Khadra lever i den grad op til at være en del af krydderiøerne – en betegnelse som Zanzibar Arkipelaget også går under. Pemba er nemlig domineret af landbrug og er desuden en af verdens største producenter af kryddernellike.

Leave a Reply