Kilimanjaro-bestigning med eller uden guider?

Kilimanjaro

Inden du rejser til Tanzania for at bestige Kilimanjaro, er der et par små ting, som du skal have styr på hjemmefra. Du skal nemlig både have en tilladelse, en guide og en portør, når du bestiger Kilimanjaro. Der er mange spørgsmål fra folk, der ønsker at bestige Kilimanjaro, en del af disse omhandler alt det praktiske omkring at arrangere turen. Læs med her og få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål:

Ofte stillede spørgsmål om bestigning af Kilimanjaro

Der bliver stillet mange forskellige spørgsmål i forbindelse med at bestige Kilimanjaro. Nedenfor vil vi forsøge at besvare dem, som omhandler guider og andet praktisk.

Skal man have en tilladelse for at bestige Kilimanjaro?

Ja, det skal man. Man må ikke bare gå ind i parken og begynde at klatre op af dette fantastiske bjerg

Hvordan får man tilladelse til at bestige Kilimanjaro?

De fleste rejsebureauer sørger for denne tilladelse, hvorfor man i det fleste tilfælde ikke selv skal gøre noget i forhold til dette. Hvis man dog vælger at rejse uden et rejsebureau, kan man kontakte Kilimanjaro nationalpark.

Skal man bruge en guide, når man bestiger Kilimanjaro?

Ja, det skal man. I følge den tanzanianske lovgivning, skal man bruge en guide. Der er ingen undtagelser, alle skal bruge en guide og en portør. Der er dog stor forskel på disse guider, hvorfor det er vigtigt, at gøre sit forarbejde hjemmefra. Nogle guider skynder sig til toppen, for at kunne tage flest mulige ture, hvor andre giver sig bedre tid, hvorved det bliver en bedre oplevelse.

Kan man bruge lokale guider?

Man kan sagtens bruge de lokale guider. Der er mange forskellige og gode valgmuligheder. Mange af dem er billigere end de vestlige guider, men nogle af tager det samme for det.

Hvordan vælger man den rigtige guide?

Det bedste råd for at vælge den rigtige guide, er at få referencer for andre personer, der tidligere har besteget Kilimanjaro, og som har haft gode erfaringer med deres guide. Det er centralt, at man får referencer fra en person, der nogenlunde er på samme niveau som en selv, da men derved vil have de samme forudsætninger i forhold til højdetilvænning, evner, og lignende.

Bestig Kilimanjaro med en guide

Som det fremgår af ovenstående, kan man ikke rigtig komme udenom at bruge en guide, når man bestiger Kilimanjaro. Derfor er det vigtigt, at man finder en guide, der kan give en den bjergbestigningsoplevelse, som man drømmer om. Ligegyldig hvad, er Kilimanjaro en helt fantastisk oplevelse, som de forskellige guider kan være med til at skabe for dig.

Bestigning af Kilimanjaro med guide og portør

Leave a Reply