Hvad koster det at bestige Kilimanjaro?

Kilimanjaro - Afrikas tag

Kilimanjaro er en drøm for mange mennesker, hvilket der er mange årsager til. Kilimanjaro er et enestående bjerg, det giver muligheden for at stå på Afrikas tag – det højeste bjerg i Afrika og det fjerdehøjeste af Seven Summits. Det er dog ikke helt gratis at bestige Kilimanjaro. Læs med her, og find ud af hvad det koster af bestige Kilimanjaro.

Prisen for at bestige Kilimanjaro

Pose med penge - opsparing

Som med så mange andre ting i denne verden, er det svært at afgive et entydigt svar på dette. Hvad det koster at bestige Kilimanjaro afhænger både af, hvordan man ønsker at bjergbestigningen skal udforme sig, samt hvilken operatør man vælger. Således kan man finde priser, der er i den lave ende, og priser der er i den meget høje ende. Den ene er ikke nødvendigvis bedre end den anden. Man kan finde priser for at bestige Kilimanjaro som rangerer helt ned fra 5500 kr. og helt op til 15.000 kr. Dertil kommer der selvfølgelig fly og andre rejseomkostninger til at rejse til Tanzania. Derudover er det vigtigt, at man har kontanter med sig på bjergbestigningen, da de lokale ansatte får en meget lav løn, og det er forventet, at man giver drikkepenge.

Udover at prisen afhænger af den operatør, som man vælger, er der forskellige udgifter som alle operatører står overfor, disse er blandt andet:

  • Indgangsgebyr for Kilimanjaro Nationalpark – dette er en af de større udgifter
  • Personale løn
  • Mad og drikke til turen
  • Udstyr
  • Transport
  • Logistiske udgifter

Udgifter til indgang i Kilimanjaro Nationalpark er minimum 2500 kr. hvilket omtrentlig dækker en femdages trek på standardruten. Således stiger denne udgift, hvis man ønsker en længere tur.

Forskellige parametre

Som det fremgår ovenfor, er der ikke en fastsat pris, som det koster at bestige Kilimanjaro. Hvad det koster at bestige Kilimanjaro, vil afhænge af forskellige parametre. Eksempelvis vil prisen afhænge af:

  • Hvor mange dage man vil opholde sig på bjerget
  • Hvor stor en gruppe man er villig til at være i
  • Hvilken rute man vælger
  • Hvilken operatør man vælger at bruge

Således vil det naturligt blive dyre at bestige Kilimanjaro, hvis man ønsker at bruge otte dage på bjerget frem for fem dage, hvis man ønsker at bestige bjerget i en mindre intim gruppe, eller hvis man eksempelvis har bestemte ønsker til selve ruten mod toppen.

Forskellige operatører

Der er over 200 autoriserede operatører på Kilimanjaro, hvilket kan gøre det en anelse svært at vælge. Her er det således en god idé at lave sit forarbejde hjemmefra, så man ikke står i Tanzania og skal vælge mellem forskellige operatører uden at have egentlig information om dem. Hvis man eksempelvis tager en af de meget billige, viser erfaringen, at ens chancer for at nå toppen også reduceres, hvorved man ikke får nok værdi for sine penge. Det er nemlig afgørende for ens succes, hvilken operatør, som man vælger. Det er dermed en god idé hjemmefra at undersøge hvilke rejsebureauer, der har erfaring med at bestige Kilimanjaro, og så tage kontakt til dem. Eksempelvis har Kipling Travel mange års erfaring og stor ekspertise i at bestige Kilimanjaro, hvilket er en viden, som man bestemt kan nyde gavn af.

På trods af at det koster lidt penge at bestige Kilimanjaro, er det bestemt en oplevelse, som burde være alle forundt. Det er hver en øre værd, når man står men side fødder plantet i sneen på toppen af Kilimanjaro og skuer ud over det afrikanske landskab. Det er en investering i livet.

Kilimanjaro - mennesker

Leave a Reply