Hvor højt er bjerget Kilimanjaro?

Bestigning af Kilimanjaro

Kilimanjaro er afrikas højeste bjerg, og har en imponerende højde på 5.895 meter. Dette gør bjerget til et af de mest populære i hele verden for bjergbestigere. Kilimanjaro er, trods dets store højde, nemlig ikke teknisk svært at besitge.

– Der er ikke tale om nogen teknisk vanskelig bestigning at bestige det højeste punkt på Uhuru Peak, snarere en yderst strabadserende trekkingtur, skriver Wikipedia.

Det er altså de fleste mennesker muligt at få oplevelse af at stå på toppen, hvis blot man vælger det rigtige bjerg, hvor Kilimanjaro er et oplagt valg.

Derfor Kilimanjaro og ikke Everest

Mount Everest er det meste kendte bjerg i verden, og hvorfor ikke bestige det så? Nemlig fordi det er verdens bjerg, og derfor langt sværere at bestige.

Tro dog ikke, at Kilimanjaro er en let opgave at bestige, da det stadig kræver den rette tid, de rette forudsætninger og den rette vejledning.

– 25.000 forsøger hvert år på Kilimanjaro, hvorfor må over 12.000 give op, skriver Kipling Travel, der er specialiseret i rejser med bestigning af Kilimanjaro.

Derfor skal du tage en dag ekstra

Der er rigtig mange, der vælger at korte deres trekkingtur ned til færre dage, da dette vil gøre rejsen billigere. Dette er bare ikke en optimal løsning, hvis man ønsker optimale topchancer.

Det er bevist flere steder, at topchancerne er større, desto flere dage man vælger til trekket. Vælg derfor altid 7 eller 8 dages ture, hvis du vil bestige Kilimanjaro.

Kilde: http://www.kiplingtravel.dk/individuelle_rejser/tanzania_-_zanzibar/trekking/vaelg_den_rigtige_rute_paa_kilimanjaro.aspx

Leave a Reply