Familietur til Zanzibar i vinterferien

Zanzibar strand

Er det blevet tid til at finde ud af, hvad der skal ske i vinterferien, og sætter du og din familie pris på en dejlig afslappende badeferie kombineret med spændende oplevelser, så er paradisøen Zanzibar lige noget for dig. Det gode ved Zanzibar er, at det er for alle, så du skal ikke betænke dig med at tage hele familien med på ferie til denne vidunderlige ø. Her får du eksotiske omgivelser og smukke sandstrande for alle pengene, og du får rig mulighed for at koble af fra hverdagens stress og jag i disse fantastiske og smukke omgivelser.

Zanzibar er en tropisk ø beliggende ud fra Afrikas kyst og kan bl.a. byde på kridhvide sandstrande, krystalklart blåt vand, palmer og lækre hoteller. Det er i sandhed et unikt feriested for folk der elsker at bade, dykke, gå lange ture på de smukke sandstrande, samt for folk, der nyder at gå på opdagelse i naturen. En familietur til Zanzibar giver dig badeferie for alle pengene samt en ferieoplevelse, du vil huske resten af livet.

Dette skal du opleve på Zanzibar

Zanzibar er en ø, der byder på et væld af spændende aktiviteter og kulinariske oplevelser, så på en familietur til dette pragteksemplar af en paradisø vil du bestemt aldrig kede dig. Her er der noget for alle, hvad enten du er til afslapning på stranden, en svømmetur i havet, en hyggelig middag i byen, en dejlig skønhedsbehandling eller kunst og kultur. Her er en guide til hvad du eksempelvis kan opleve:

Badestrand og vand: Det er stort set uundgåeligt at nævne Zanzibar uden også at nævne vandet og de smukke sandstrande, og det er med god grund. På Zanzibar finder du nogle af de smukkeste sandstrande, som klart udgør øens største attraktion. Stort set hele året rundt lokker Zanzibar med de behagelige temperaturer og fine koralrev, som indbyder til en dejlig svømme- eller dykkertur. Du kan bl.a. få mulighed for at komme ud og dykke med delfiner. De bedste strande finder man på den nordlige del af østkysten.

Forkæl dig selv: Ferie på Zanzibar er lig med forkælelse og afslapning, og der skal derfor endelig ikke mangle noget, når det kommer til dette. Skønhedsritualer er nemlig en del af kulturen, og du skal derfor ikke gå langt for nærmeste massage eller lignende skønhedsbehandling. I den gamle by Stone Town, som betegnes for at være hjertet af Zanzibar, finder du skønhedssaloner stort set over det hele. Her kan du blive tilbudt massage og scrubs fremstillet af lokalt producerede olier og urter. Som en tradition specielt beregnet for mænd, kan du også prøve en omgang massage med den meget stærke nellikeolie. Du bør dog helst undgå dette, hvis din hud er øm eller solskoldet.

Kunst og kultur: Hvis du ønsker at få en bid af den kulturelle del af Zanzibar, bør du endelig ikke gå glip af musikfestivalen Sauti za Busara, som er et af årets absolutte kulturelle højdepunkter. I tropiske grader med udsigt til Det Indiske Ocean vil du kunne nyde at sidde ned eller gå rundt med en drink i hånden og lytte til musik af både lokale og internationale kunstnere. Selve omgivelserne og atmosfæren i sig selv er med til at gøre denne festival helt unik. Selve festivalen finder sted i perioden d. 12.-15. februar, og regner du med at tage afsted i vinterferien, passer det derfor perfekt med at du kan opleve denne enestående festival.

The Spice Island: Zanzibar går også under navnet ‘The Spice Island’ på grund af øens lange tradition for at dyrke krydderier som bl.a. kanel, safran, tang, muskat, peber og vanilje m.m. Som turist kan det derfor være spændende at tage på en dagstur til en af de mange krydderiplantager, hvor man kan fornemme de mange vidunderlige dufte. Zanzibar er især kendt for kryddernelliken, som i høj grad har været med til at sætte øen på verdenskortet.

Spisesteder: Zanzibar har udviklet sig meget gennem de seneste år, og der er i dag et stort udvalg af restauranter og caféer. På grund af øens mange kulturer bærer maden meget præg af det indiske, pakistanske, arabiske, kinesiske og afrikanske køkken, men gennemgående er det Swahilikøkkenet, der dominerer madkulturen. I Swahilikøkkenet bruger man ofte frugt, kokos, kokosmælk, alt godt fra havet og selvfølgelig masser af krydderier. I byen Stone Town er der især et stort udvalg af spændende restauranter med rig mulig for at få en kulinarisk oplevelse.

Safari: Mindre end 50 km fra Zanzibar ved Afrikas kyst ligger Tanzania, som byder på safarioplevelser og vilde dyr i massevis. Da Zanzibar er en del af Tanzania, kan du derfor med fordel kombinere din ferie med det bedste fra to verdener: Safari på fastlandet og badeferie på tropeøen Zanzibar. Her kunne man eksempelvis starte ferien på fastlandet, hvor du kan opleve nogle af landets fantastiske nationalparker og se det imponerende dyreliv. Derefter kan ferien gå til Zanzibar, hvor der er rig mulighed for afslapning efter nogle lange dage med safari. Dette er en unik mulighed for at få en oplevelse for livet.

Leave a Reply