Besøg Prison Island – Det er alt andet end, hvad det lyder som

Tanzania Prison Island

Når dagens dato hedder d. 12 september, så ved vi danskere at efterårets kulde ligger om hjørnet og venter. Du skal læse med her, hvis du drømmer dig væk til paradis-øer og strande som på normal vis kun eksisterer på film.

Et sjældent smukt syn – Kæmpeskildpadder

Er du også er træt af det notoriske kedelige efterårs-Danmark? Så tag til Prison Island, som ligger 5,6 km. fra Zanzibar. Øen emmer af en negativ fortid, men i dag er Changuu, som øen også er navngivet, en udsøgt perle.

På Changuu kan du fodre gigantiske skildpadder, som kan veje 200 kg. og ville have fortjent en lykønskning fra Dronning Margrethe – hvis de havde et rødbedefarvet pas – da nogle af dem er over 100 år.

Det er ikke altid, at skildpadderne har levet på Changuu. Det hele startede med, at en britisk guvernør af Seychellerne sendte fire skildpadder til øen i år 1919. Ved 1955 var der cirka 200 skildpadder, men siden da er det gået ned ad bakke, fordi folk stjæler de stakkels dyr.

Sydfynsk ø er 43 gange større

Øen er kun 800 meter lang og 230 meter på det bredeste punkt. Det kræver altså ikke lang tid at gå en tur rundt om hele øen. Hvis man sammenligner med en øen Tåsinge, som ligger ved Sydfyn, så er Tåsinge faktisk 43 så gange så stor som Changuu.

Der findes 15 feriehuse i den nordvestlige del af øen samt en tennisbane, swimmingpool og bibliotek. Derudover finder man også en gammel europæisk bungalow, som er blevet omdannet til en restaurant opkaldt efter Matthews.

Kom til Prison Island

Prison Island har ikke meget med navnet at gøre. Der blev bygget et fængsel i slutningen af 1800-tallet, men det blev ikke rigtig brugt. Senere i 1900-tallet blev det brugt som en ø, hvor man kunne blive behandlet for farlige sygdomme, blandt andet gul feber.

Til gengæld har Prison Island alt at gøre med flotte hvide strande og undersøisk koralrev. Her kan du solbade til du ligner alt andet end en bleg efterårs-dansker. Du vil også slappe af på et helt andet niveau, da der absolut kun er smuk natur rundt omkring øen.

Den nemmeste måde at komme til Prison Island er ved at tage en båd fra Zanzibar som tager ca. 20 min. Du tænker sikkert – hvordan kommer jeg lige til Zanzibar så? Jamen, det gør du ved at tage kontakt til Kipling Travel, som nok skal sørge for at du kommer dertil.

Leave a Reply