Sådan bestiger du Kilimanjaro billigt

Tanzania-safari-rejse-ny

Har du altid drømt at bestige et bjerg? Og måske endda kombineret med en safari? Så er Tanzania et oplagt rejsemål. Her har du både mulighed for at prøve kræfter med det usædvanligt smukke bjerg Kilimanjaro og Tanzanias mange nationalparker, hvor der er rig mulighed for at se savannens betagende dyr.

Køb klatreudstyr billigt eller lej det

Selvom du ikke har sparet op meget længe, kan din drøm om at bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro alligevel gå i opfyldelse. Det kan naturligvis ikke anbefales, at man giver sig i kast med at købe billigt – og sandsynligvis – ikke korrekt udstyr, men man kan sørge for holde øjne og ører åbne. På den måde kan du slå til når du ser et godt tilbud på klatreudstyr og dermed spare penge.

Hvis du hellere vil leje klatreudstyret, er det selvfølgelig også en mulighed. Lejer du det lokalt i Tanzania, slipper du samtidig for at slæbe det med i flyveren. Du risikerer heller ikke tage udstyr med hele vejen fra Danmark, som senere viser sig at overflødigt.

Rejs til Tanzania udenfor højsæsonen og book først din guide når du er nået frem

En anden måde at holde udgifterne til bjergbestigningen nede på, er at  rejse udenfor højsæsonen og således spare en hel del penge. Turister fra hele verdenen rejser særligt til Tanzania i månederne juli til oktober og igen fra december til marts. Holder man sig fra disse perioder, har man allerede mindsket sine udgifter en del.

Sidst men ikke mindst kan det i allerhøjeste grad betale sig at vente med at booke den guide, der skal lede en til bjergets tinde, til man er nået frem. Som så mange andre rejsedestinationer, er det i Tanzania mest økonomisk at vente med at booke sin guide til man er ankommet. Udover at kunne betale sig økonomisk, er det også en rar tanke at man møder mulige guider personligt inden man antager dem – man kommer mindst til at bruge fem døgn med sin guide, da den hurtigste rute til toppen tager fem dage.

Leave a Reply