Vandreferie i Tanzania december 2014

vandring
Tanzania er en fantastisk feriedestination og er et helt oplagt sted at tage på vandreferie. Der er simpelthen så mange naturoplevelser, som bare venter på dig.

Men hvordan foregår en vandreferie i Tanzania, og kan det overhovedet lade sig gøre at tage på vandreferie i Tanzania i december?

Vandreferie i Tanzania -hvordan?

Du har mulighed for en sublim oplevelse med vandring og trekking, når du er i Tanzania. Der er forskellige sværhedsgrader for vandreture og trekking i Tanzania, og du kan både vælge at tage en gående safari eller bestige nogle af de høje bjerge.

Kilimanjaro er med sine 5.895 meter Afrikas højeste bjerg og bliver i daglig tale ofte blot kaldt for ’Kili’. Kilimanjaro er et af verdens mest berømte bjerge, og at nå helt til den snedækkede top er en ekseptionel oplevelse. Hele turen op til toppen byder på mange forskelligartede oplevelser.

Hvis du ønsker at nå toppen af Kilimanjaro er Lemosho ruten er den bedste, da den er mindre besøgt, hvilket sikrer dig både en øget sikkerhed og større naturoplevelser. Du kommer på denne rute gennem fem forskellige klimazoner.

Det bedste er at vælge trekkingture med en varighed på 7 dage, da tiden er en vigtig faktor til at sikre en bedre akklimatisering, og dermed en langt større chance for at nå hele vejen til tops -op til Afrikas Tag, som det også også kaldes.

Der er dog mange andre gode muligheder for vandring ud over Kilimanjaro, når du er i Tanzania. Blandt andet er Mount Meru et oplagt sted, da der både er mulighed for vandresafari og bjergtrekking.

Hvis du ønsker en stille og rolig vandring, så er Usambara-bjergene ideelle, da de byder på frodige bjergskråninger og charmerende landsbyer. En vandring i Ngorongoros højland er også en helt særlig oplevelse, hvis du ønsker et lidt hårdere trek i Ngorongoros, kan du tage en bestigning af Oldonyo-vulkanen.

Hvilke tidspunkter på året er bedst?

Dine muligheder for trekking er afhængige af, hvilken tid på året du vælger at tage afsted. De fleste områder er åbne for vandreture det meste af året, men der er selvfølgelig nogle væsentlige forskelle i forhold til, hvilke dyr du kan opleve hvornår, og hvordan vind -og vejrforhold er på de givne tidspunkter af året.

Der er højsæson på forskellige tidspunkter i Tanzania, da landet er stort, men overordnet taler man om to regntider – den lange fra april til og med juni og den korte, som er i oktober-november. Højsæsonerne ligger mellem de to regntider, hvoraf den ene er fra december til marts, hvilket er den varmeste sæson, og den anden er juli til oktober.

Hvis du vil opleve den store migration af gnuer på Serengetisletten, så foregår dette fra december til midten af juni. Først bevæger gnuerne sig i den sydøstlige del og derefter i den nordvestlige del af Serengeti.

Lake Manyara og Ngorongoro nationalparkerne har samme årstider som Serengeti med regntid i maj og juni og den lille regntid i november.

Tarangire er bedst at besøge fra juli til oktober, hvor man kan opleve et varieret dyreliv.

Den bedste årstid for de sydlige parker som Selous, Mikumi og Ruaha er fra juli til oktober. I disse måneder er de nordlige parker mere ramt af regn.

En vandreferie i Tanzania er dermed noget, du kan gøre året rundt, hvis du planlægger lidt i forvejen.

Leave a Reply