Kør-selv-ferie til Kilimanjaro

bilferie

Kilimanjaro er et must for de fleste, som rejser til Tanzania, og dette er der selvfølgelig mange gode grunde til.

Kilimanjaro er med sine 5.895 km Afrikas højeste bjerg og samtidig er det verdens højeste fritstående bjerg. Kilimanjaro har titlen som Afrikas Tag og kaldes i daglig tale ‘Kili’ og er meget populær for trekking og bjergbestigning, da følelsen du får når du står på toppen og kan se ud over det smukke landskab, der åbner sig for dine fødder, er helt ekseptionel.

Du kan selvfølgelig komme frem til Kilimanjaro på flere måder, og mange går måske med et ønske om en kør-selv-ferie. At arrangere en kør-selv-ferie kræver dog en god portion tålmodighed og grundig planlægning inden afrejse.

Arrangér kør-selv-ferie til Kilimanjaro

Du skal blandt andet finde ud af, hvilket transportmiddel du skal bruge til at komme frem. Du kan køre på motorcykel eller med bil i Tanzania. Du kan begynde med at finde frem til, hvor du kan leje transportmiddel, lave en ruteplanlægning og eventuelt booke overnatningssteder.

Denne nedenstående rute har udgangspunkt fra Arusha lufthavn og direkte til Kilimanjaro på større vej. Ruten her er planlagt ved at bruge Google Maps. Du skal blot være opmærksom på, at tidsestimatet ofte er lidt for optimistisk, og du derfor skal regne med, at turen tager længere tid.

ArushaKilimanjaroMoshiKilimanjaro1

Lokale forhold som vind, vejr og vejarbejde kan også have indflydelse på, om ruten overhovedet er mulig – derfor anbefales det at køre med en guide, som har mulighed og viden til at omlægge ruten, hvis det er nødvendigt.

Det kan også være, at du ønsker at køre en anden vej, eksempelvis at køre igennem Arusha Nationalpark og stoppe op undervejs, men alt dette planlægges bedst sammen med et rejsebureau eller en guide.

En del rejsebureauer vil gerne hjælpe dig med at arrangere en individuelt, skræddersyet rejse. På denne måde får du en fleksibel rejseplan, hvor der tages hensyn til dine specifikke ønsker, men i kombinationen med rejseledernes ekspertise fastlægges rammerne.

Når der er styr på rammerne for din ferie, kan du roligt tage afsted på din drømmerejse.

Fordele og ulemper ved kør-selv-ferie:

På en kør-selv-ferie oplever du den ultimative frihed til at vælge rute, hvor du har mulighed for selv at vælge overnatningssted (du kan eksempelvis overnatte i telt på savannen, på lodges eller hotel), samt bestemme varigheden af ophold det enkelte sted.

Fordelene ved en kør-selv-ferie:

  • Frihed

  • Minimal planlægning

  • Overnatte, hvor der ser spændende ud

Ulemper ved en kør-selv-ferie:

  • Manglende planlægning

  • Besvær med at finde vej

  • Fuldt bookede overnatningssteder

  • Afhentning og aflevering af lejet motorcykel eller bil.

Forhåbentlig har du fået lidt bedre indblik i, hvordan du bedst arrangerer en kør-selv-ferie til Kilimanjaro og husk, at alle veje går til Kilimanjaro – næsten.

Uanset om du vælger at køre selv, benytte en guide eller deltage på engrupperejse fælles tur, så venter der dig mange gode minder i Tanzania og i området omkring Kilimanjaro.

Leave a Reply