Tanzania – Andet end dyr

tanzania floraTanzania er det ultimative safari land. Der er mange nationalparker, topprofessionelle guider og også mulighed for at opleve de helt store navne inde for dyreverdenen, på land. Men Tanzania er meget mere end bare dette, meget mere end tørre savanner med små vandhuller. Der er en så smuk natur, at den kan tage alt fokus. Dyrene er naturligvis en stor del af naturen i nationalparkerne, men derudover kan der findes sjældne planter og undervands dyr, man måske ikke lige kender til.

Vidste du for eksempel, at det karakteristiske baobab træ der er at finde i både Tanzania og på Zanzibar, opbevarer vand inde i stammen. Dette gør at træet kan leve igennem tørkeperioder, også selvom de perioder kan være lange. Træets evne til at opbevare vandet i stammen, gør at det kan blive tusinder af år gammelt. Det dør ved at udhule sig selv med alderen, og tilsidst falder sammen.

Planternes væren

Som mange af de andre planter der at finde her, har de alle tilegnet sig den evne at leve under ekstreme forhold, som regel ekstrem varme i længere perioder. Der er en meget saltholdig jord, og som vi kender det, kan det gøre en endnu mere tørstig. Disse forhold har planterne lært at bruge til deres fordel, og på Zanzibar finder vi endda en utrolig mængde af krydderier.

Det er naturligvis ikke kun safari Tanzania er kendt for, her finder man nemlig også det majestætiske bjerg Kilimanjaro. Mange bestiger årligt dette bjerg, og det har også sin helt egen natur og klimaforhold, specielt når man rammer højderne. Derudover er der visse planter at finde, ved bjergets fod. Her kan man finde sukkerrør, hvilket oftest bruges til at lave juice med.

Et smut til søerne

tanzania lakes

Livet over havets overflade er efterhånden godt kendt, men hvad med under? Hvor kendte er landets kæmpe søer, der spreder sig ind over flere landegrænser, og udgør en stor del af transporten? Tiltrods for her er at finde søer der ligger i top 5 over verdens største og dybeste søer, er det ikke noget man lige tror, og det har meget at gøre med at landet er kendt som et safari land, skarpt efterfulgt af bestigningen af Kilimanjaro.

En stor del af søerne er ferskvandssøer. Det betyder blandt andet at man her kan finde arter, der ikke kan leve i saltvand. Faktisk har nogle af søerne, et så specielt dyreliv, at nogle arter kun er til at finde i den enkelte sø. og ingen andre steder i hverken landet eller verdenen.

 

 

 

Leave a Reply