Mulige ruter for bjergbestigning på Kilimanjaro

kilimanjaro rute

Mange har en drøm om at komme helt til toppen af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro. Det, at stå på den snedækkede top og kigge ud over området, kan slet ikke beskrives, men skal opleves, hvis du har mulighed for det.

Når du har besluttet dig for at bestige Kilimanjaro, skal du finde ud af, hvilken rute du skal vælge. Der er forskellige mulige ruter at følge, men der er selvfølgelig nogle fordele og ulemper ved at vælge den ene rute frem for den anden.

De mest almindelige ruter på Kilimanjaro

Her kan du læse lidt om de mest almindelige ruter på Kilimanjaro:

  • Marangu ruten (kaldes også Turist ruten eller Coca Cola ruten) er den letteste rute, men anbefales dog alligevel ikke. På denne rute er der den mindste topchance (da mange helt uerfarne og utrænede vælger denne rute), og ruten er den mindst charmerende, da den er overrendt af turister.

 

  • Machame ruten (Whisky ruten) er en god rute, hvis du har 7 dage på til trekking på Kilimanjaro. På denne rute har du samtidig en flot udsigt over området.

 

  • Rongai ruten er den eneste nordlige rute, hvis du kommer fra den kenyanske side af Kilimanjaro, og ruten kan være et fornuftigt valg, men turen foregår i et meget tørt landskab.

 

  • Lemosho ruten er den mest anbefalelsesværdige rute på Kilimanjaro. Ruten har høj succesrate, da akklimatiseringen her er rigtig god. Du kommer desuden igennem et smukt, varieret landskab undervejs.

 

  • Umbwe ruten har ry for at være den hårdeste rute, hvilket der er god grund til. Ruten er stejlt opadgående og anbefales derfor kun til erfarne bjergbestigere.

 

Hvert år udstedes over 25.000 tilladelser, men næsten halvdelen af alle, som forsøger at komme til toppen, må give op undervejs. Dette skyldes først og fremmest højdesyge og højdeproblemer, da der ikke er brugt nok tid på akklimatisering.

Mange vælger på grund af prisen at spare en dag eller to væk, men pengene er ikke godt sparet her, da de ekstra dage kan betyde forskellen på, om du må opgive undervejs eller kan nyde sejren ved at nå op til toppen.

Uanset hvilken rute du vælger at følge, så skal du sørge for at tilbringe nok dage på bjerget. Mange tilbyder ture på fem dage, men dette anbefales ikke. Med en tur på syv dage får du både en bedre akklimatisering og en højere sikkerhed, da du ikke er for træt og uopmærksom på turen. Din krop skal bruge tid på at vænne sig ordentligt til højden, hvilket giver dig en større chance for at nå hele vejen op på Uhuru Peak.

 

Leave a Reply