Seleous Vildtreservat

Morogoro regionen i den sydøstlige del af Tanzania. Selous er med sine omkring 50.000 km2 et af verdens største vildtreservater. I forhold til Selous vildtreservats imponerende størrelser er der kun ganske få besøgende i løbet af et år, hvorfor området synes upåvirket af menneskelig indblanding og aktiviteter. Når man besøger Selous vildtreservatet, er man derfor sikret en oplevelse uden lige, hvor man har mulighed for at opleve det ægte og uberørte Afrika, vildnisset, savannen, de vilde dyr samt meget, meget mere.

Safari i Selous vildtreservat

Grundet Selous’ imponerende størrelse varierer vegetationen i vildtreservatet også meget fra nord til syd. I den nordlige del af Selous vildtreservat kan man finde de åbne græssletter, løvfældende skove, sumpe og akacie beklædte stenhøje. I den Sydlige del er vildtreservatet i højere grad dækket med tæt skov. Det er således forskellige, men alle spændende, oplevelser, som man kan få på en safari i Selous vildtreservat i Tanzania. Med den store variation og mangfoldighed i vildtreservatet giver Selous vildtreservat både mulighed for traditionel safarikørsel i jeep, safari til fods, og som den eneste safaripark i Tanzania, tilbyder Selous vildtreservat sejlture på Rufiji floden, hvilket er en fantastisk oplevelse.

Vandring af elefanter i Selous

På en safari til Selous vildtreservat i Tanzania, har man mulighed for at opleve et væld af forskellige dyr, som bestemt vil berige safarioplevelsen. I juni til oktober er koncentrationen af dyr omkring Rufiji floden exceptionel, hvorfor man kan opleve mange forskellige dyr på et relativt lille område. I denne periode foregår der også en fantastisk og ældgammel vandring af omkring 60.000 elefanter fra Niassa vildtreservat i Mozambique til Selous vildtreservat i Tanzania. Her vil der således være mulighed for at få en enestående oplevelse. Selous vildtreservat er yderligere også kendt for både den sorte og hvide colobus abe, som lever i skovområderne langs floden. Udover dette er der også rig mulighed for at opleve de traditionelle safaridyr såsom løver, giraffer, zebraer, gazeller og lignende. På en safarirejse i Selous får man lov til at opleve den autentiske safaristemning og komme helt tæt på det ægte Afrika.

Besøg Selous vildtreservat

Belønningen ved at vælge Selous vildtreservat er, at det er et af de mere ukendte og uspolerede områder i Tanzania. Vildtreservatet er stort, hvorfor man snildt kan bevæge sig rundt i området uden at støde på mange andre safariturister. Selous er i sandhed indbegrebet af safari i Afrika – naturen er enestående, dyrelivet eminent, mange oplevelser og kun få safari turister. På trods af at man sagtens kan besøge Tanzania hele året, er der dog nogle tidspunkter på året, hvor det er mere optimalt at besøge Selous vildtreservat. Hvis man er til de åbne sletter og løvfældende lunde, er det bestemt bedst at besøge Selous i den tørre periode fra juni til december måned, dog er det allerbedst fra juli til oktober. Hvis man er mere interesseret i det fantastiske fugleliv, som man også kan opleve i Selous vildtreservat, skal man besøge reservatet i januar og februar, da fuglelivet er på sit højeste med trækfugle på besøg.

Sø i Selous vildtreservat

Selous vildtreservat er bestemt et sted, som er værd at besøge, når man er på safarirejse i Tanzania. En safarirejse til Selous kan snildt kombineres med en safarirejse til enten Ruaha nationalpark eller Mikumi nationalpark eller et helt tredje sted. Hvis man gerne vil have en lidt anderledes safarirejse til Tanzania, kan man også kombinere safarirejsen med enten en badeferie på Zanzibar eller Mafia Island eller måske rejse til den nordlige del af Tanzania og bestige Kilimanjaro. Alt i alt er både Tanzania og Selous exceptionelle rejsedestinationer, hvor man vil få en ferie, som man sent vil glemme.

Leave a Reply