Ruaha Nationalpark

Ruaha nationalpark er beliggende i hjertet af Tanzania, hvor området var først ejet af tyskere tilbage i 1910, som gav den navnet Saba Game Reserve. I 1946 blev området overtaget af briterne, som omdøbte den til Rungwa Game Reserve. I 1964 blev den sydlige del af området officielt kaldt for Ruaha nationalpark og i 1974 blev parken udvidet til at råde over områderne i den sydøstlige del af Ruaha floden. I 2008 blev parken udvidet endnu engang og råder nu over områderne Usangu Game Reserve og andre vigtige vandområder.

Parkens relative utilgængelighed har resulteret i en park, der tager langt færre turister end Selous og langt færre end nogen park i det nordlige Tanzania. Frugterne af at rejse så langt væk fra de traditionelle safariparker er et vildt landskab med baobab besatte bakker og stenede skrænter, samtidig med at der eksisterer en fremragende mangfoldighed af vildt, herunder imponerende koncentrationer af rovdyr samt kæmpe bestande af elefant og bøfler. Ruaha nationalpark er bestemt et besøg værd, hvis man er en ægte safari-entusiast.

Landskabet i Ruaha Nationalpark

På trods af at Katavi nationalpark ofte regnes for at være den bedst beskyttede hemmelighed i Tanzania, kommer Ruaha nationalpark tæt på. Naturen og landskabet i Ruaha nationalpark er meget vildere og mere unikt, end det eksempelvis er i dens kendte nebo, Selous. Ruaha Nationalpark er rent faktisk den største nationalpark i Tanzania, men på trods af den store størrelse, er der relativt få overnatningssteder inden i parken, hvorfor den ikke er blevet meget turistet, hvilket kun er en fordel. Dette har nemlig været med til at efterlade et underskønt landskab, som man nemt kan falde i svimer over.

Ruahu flod i Ruaha nationalpark-tanzania

Parken er især kendetegnet ved halvtør vegetation, baobab træer, akacier samt andre lignende arter. Der er blevet identificeret over 1650 forskellige plantearter i nationalparken. Parken er rent faktisk overgangszonen mellem to typer af vegetation, hvilket gør den ekstra interessant. Ruaha park er overgangen mellem den Zambezian zone, som er karakteriseret ved Miombo vegetation, og med Sudanian zone, som er karakteriseret ved akacie vegetation.

Ruaha nationalpark har en utrolig smuk natur, som er blevet formet af eksempelvis Great Rift Valley, flodsystemer, naturlige kilder, vådområder, samt bakker og bjerge. De vigtigste floder i parken er Ruaha, Mzombe, Mdonya, Mwagusi og Jongomero, som alle er med til at give liv til dyrene i parken. Udover floder forekommer der netop også naturlige kilder rundt om i parken. Parken er på sin side frodige, og på sin vis er der tørre savanne områder. Parkens bakkede og kuperede landskab er yderst smukt, og giver levested for en række dyr, som ellers ikke ville være på disse kanter.

Safari i Ruaha Nationalpark

Kudu på savannen i Ruaha Nationalpark

Man regner Ruaha nationalpark for at være det område i hele Østafrika med den højeste koncentration af elefanter. Yderligere er Ruaha nationalpark især kendt for bestanden af kudu, som med deres smukke spiralformede horn er fascinerende at se på savannen. Andre dyr i parken inkluderer løver, leoparder, geparder, giraffer, zebreaer, impala, samt mange mange flere.

Ruaha nationalpark har overordnet et meget mangfoldigt dyreliv, som kan ophidse selv den rutinerede safarirejsende. Således har man både muligheden for at opleve en fantastisk natur, samtidig med at man på sin safari kan spotte alle de spændende afrikanske dyr. Ruaha er bestemt en nationalpark, som er værd at besøge, når man er på rejse i Tanzania.

Højsæson i Ruaha Nationalpark

Som mange andre parker på disse kanter, er Ruaha nationalpark en klassisk tør-sæson park. Jo senere på sæsonen man vælger at tage derhen, jo bedre forhold vil man rejse under. Når vandet tørrer ind, koncentreres dyrene i de områder, hvor der stadig er vand, hvorfor man let vil kunne opleve mange forskellige dyr på et mindre område. Således er det bedst at rejse til Ruaha nationalpark i midt maj til december. På den anden side hvis man tager til Ruaha uden for højsæsonen, er man næsten garanteret ikke at møde andre safari turister, når man er afsted på safari. Dermed kan man virkelig føle Afrika og naturen på egen hånd. I parken er der yderligere visse områder, hvor koncentrationen er dyr er stor hele året, hvorfor man sagtens også kan besøge Ruaha nationalpark uden for tørtiden.

Informationer om Ruaha Nationalpark

Man kan både komme til Ruaha Nationalpark via fly og bil. Der er forskellige fly fra både Arusha, Dodoma, Kigoma og Dar-es-Salaam. Parken er beliggende omkring 130 km fra Iringa by, og omkring 625 km fra Dar-es-Salaam, hvorfor man også kan vælge at køre. Inden i parken er der forskellige park- og privatejede overnatningsmuligheder. For yderligere information om forholdene i parken, kan man finde dette på den officielle side for Tanzania National Parks.

Parkens reguleringer

  • Man må ikke jage, forstyrre eller fodre dyrene.
  • Man må ikke støje.
  • Man må ikke ødelægge planter eller blomster.
  • Det er strengt forbudt at tænde ild i området.
  • Man må ikke medbringe kæledyr.
  • Man må ikke bevæge sig rundt på egen hånd uden en lokal guide.
  • Man må kun holde sig til de tilladte ruter.
  • Man må kun opholde sig i parken i dagtimerne, fra kl. 7.00 – 18.00.

Leave a Reply