Safari i Kenya

Kenya er beliggende nord for Tanzania og er med sine 582.600 km2 på størrelse med Frankrig. Landet som gennemskæres på tværs af Ækvator og på langs af The Great Rift Valley, er helt bestemt et besøg værd. På grund af højdeniveauet samt breddegraden er vejret og temperaturen oftest yderst behageligt. Således har man både vejr, natur og dyreliv på sin side, når man er på ferie i Kenya, hvorfor alle forudsætning for en succesfuld Kenya safari er til stede.

Masai Mara

Safari i Kenya er noget for sig, landet byder på et dyreliv, som er i topklasse og et landskab, som er mindst lige så fantastisk. En af de mest kendte destinationer på en Kenya safari er Masai Mara, som især er kendt for migrationen af gnuer, samt det store fremmøde af de vilde kattedyr. Masai Mara er et vildtreservat i den sydlige del af Kenya, og hænger sammen med Serengeti Nationalpark. Reservatet er opkaldt efter masaierne, som bor omkring Masai Mara og Mara-floden, som netop løber gennem området. På trods af at reservatet ikke er en af de største i Kenya, er det dog en af de mest kendte, og er bestemt en oplevelse værd, når man er på en Kenya safari.

Masai Mara er blot en af mange vildtreservater og nationalparker i Kenya, og således er der rig mulighed for at finde en park, hvor man har mulighed for at opleve alle de fantastiske dyr, som en Kenya safari kan tilbyde. Dyrelivet i Kenya er helt fantastisk, og man vil ikke rejse skuffet fra en safarirejse i Kenya.

Mt. Kenya Nationalpark

Hvis man er på en safarirejse i Kenya, byder landet også på mange andre seværdigheder end Masai Mara, eksempelvis er Mt. Kenya en af hovedattraktionerne. Mt. Kenya er med sine 5.199 meter Afrikas næsthøjeste bjerg, kun overgået af Kilimanjaro, som ligger i den nordlige del af Tanzania. Mt. Kenya er af vulkansk oprindelse, og har en hovedtop samt fire mindre toppe. Det omkringliggende landskab er et af de mest slående landskaber i Afrika, det har en hel unik skønhed, hvorfor området omkring bjerget blev gjort til nationalpark i 1949. I denne nationalpark har man mulighed for at opleve et helt fantastisk afro-alpin klima. Yderligere byder nationalparken på mange forskellige dyr, hvor det blandt andet er muligt at se elefanter, bøfler, aber samt andre spændende dyr, som man kan se på sin Kenya safari.

Når man er på en Kenya safari, har man også rig mulighed for at opleve mere våde områder i forhold til den tørre savanne. Kenya gemmer blandt andet på fantastiske søbredder, da en del af Viktoriasøens bredder er beliggende i Kenya. Yderligere er det muligt at opholde sig på Kenyas smukke kyststrækning ud til Det Indiske Ocean. Det er her, mange vælger at banke støvet af sig efter strabadserne på en Kenya safri. At slappe af på den smukke kyst og de fantastiske strande under kokospalmer og mangotræers skygge i Mombasa eller en af de andre kystbyer, er en enestående oplevelse, som er en perfekt afslutning på en safarirejse i Kenya.

Leave a Reply