Oplev Udzungwa bjergene og Tanzanias største vandfald “Sanje Waterfall”

udzungwa

Udzungwa Mountains nationalpark er en sand perle blandt de mange fantastiske nationalparker i Tanzania. Udzungwa Mountains nationalpark ligger i det sydøstlige Tanzania med en størrelse på 1990 km2 og indeholder Udzungwa bjergene.

Denne nationalpark byder på en anderledes oplevelse end bare safari, og på grund af at der ikke findes veje men kun stier i parken, kommer folk til parken for at trekke og opleve den fantastiske natur ved Udzungwa bjergene samt vandfaldet Sanje Waterfall.

På en trekking i Udzungwa Mountains nationalpark er det ultimative formål at nå til toppen af Sanje Waterfall. Da Sanje Waterfall ligger på østsiden, er det mest oplagt at tage på trekke på denne side af parken. På vestsiden skulle der derimod være mulighed for at kombinere trekking med en gående safari, da der lever mange vilde dyr på sletterne på denne side.

Den frodige natur i Udzungwa Mountains nationalpark

Udzungwa bjergene er en del af bjergkæden Eastern Arc Mountains, som strækker sig hele vejen fra det sydlige Kenya til det sydlige Tanzania. Udzungwa bjergene består af et dusin store bjerge, som er helt dækket af frodige regnskove. Bjergene bliver kaldt af flere besøgende for “Den afrikanske Galapagos”, idet der findes flere plante- og dyrearter, som kun findes i det område.

regnskov

Det varierede landskab i denne nationalpark omfatter tropisk regnskov, bjergskov, miombo-skov, græsarealer og steppe. Ud over de imponerende Udzungwa bjerge er parken også kendt for at have Tanzanias største vandfald, Sanje Waterfall, beliggende i en nationalpark. Sanje Waterfall består af flere fald, hvoraf det længste fald af alle er 170 meter højt.

Trekking på Udzungwa bjergene til Sanje Waterfall

På en trekking på Udzungwa bjergene kommer man til at opleve en frodig, tropisk regnskov. Man vandrer i fire til syv timer op og ned ad små junglestier, og undervejs kommer man til at opleve mange spændende og fascinerende jungle dyr, blandt andet colobusaber, trompet fugle og specielle rotter, som holder til i træerne. Man kommer gennem mange forskellige vandfald undervejs, som alle leder op til det store Sanje Waterfall.

columbusabe

Synet af det majestætiske vandfald, når man når frem til foden af det, er helt fantastisk og betagende. Ved det store vandfald er der desuden en mulighed for at tage en svømmetur i den naturlige bassin, og dette er absolut en god afslutning på den lange trekking i det varme tropiske klima.Trekker man videre til toppen af vandfaldet, får man lov til at opleve den bedste og mest spektakulære udsigt over hele det frodige og grønne område fra toppen. Endvidere kan man også fra toppen få øje på majs- og sukkerrørsmarker og palmetræer længere væk.

Hvornår er det bedst at besøge Udzungwa nationalpark

Det er bestemt muligt at besøge Udzungwa nationalpark året rundt. I regntiden er der specielt store mængder af nedbør, hvilket øger vandstanden i floderne og vandfaldene.

Det er en lidt anderledes oplevelse at tage på trekking i regnsæsonen, dog kan stierne i bjergene bliver relativt glatte i denne periode, og den store mængde af nedbør kan gøre trekkingen ekstra hård.

Det kan også anbefales, at man besøger parken i den tørre periode, som er fra juni til oktober. Der kan dog stadig forekomme regn i denne periode, derfor skal man stadig være forberedt på mindre byger.

 

Leave a Reply