Arusha regionen

Arusha er en af Tanzanias 26 regioner. Arusha er beliggende i det nordøstlige hjørne af Tanzania, og gemmer på mange af af Tanzanias skatte. Den største by hedder også Arusha, som ligger ved foden af Mt. Meru, som er Tanzanias næsthøjeste bjerg. Regionen har et areal på 86.100 km2, og havde ved en folketælling i 2002 1.288.088 indbyggere. Tidligere var Manyara regionen en del af Arusha regionen, men i maj 2002 blev denne selvstændig. Arusha er en skøn region, som gemmer på mange skatte.

Safari i Arusha regionen

Arusha regionen er en global tourist destination, og er centrum for safari i Nord Tanzania. Årsagen til dette er, at nogle af de mest fantastiske nationalparker, netop ligger i Arusha. Her kan eksempelvis Ngorongoro krateret nævnes, hvor utallige af Tanzanias fantatiske dyr lever. Disse omgivelser er helt unikke, hvorfor Arusha er et must, når man skal på safari-rundtur i Tanzania. De nationalparker, vildtreservater og andre områder, som Arusha kan byde på, er:

Dette er de mest kendte områder, og derfor et must, når man er i Arusha, men der er mange flere gemte skatte, hvis man er i Arusha regionen.

Fakta om Arusha

Store dele af det vi i dag kender som Arusha, tilhørte oprindeligt Masaierne. Masaierne er stadig dominerende i regionen, og deres indflydelse er afspejlet i de nuværende navne på byer, den regionale kultur, og deres køkken. I Tanzania er det bestemt et godt sted, at stifte kendskab med Masaierne og deres spændende kultur. Der lever udover Masaierne også andre etniske grupper i Arusha, hvilket inkluderer Iraqw, Arusha, Wameru, Sonjo, Chagga, Pare og Nguu. Egnsretten i Arusha må siges at være Nyama Choma, hvilket er Nordtanzaniansk barbeque, hvilket især er populært blandt Masaierne. Hvis man befinder sig i Arusha, er dette bestemt noget, der må prøves, og retten serveres ofte med Pili Pili sauce og en kold lokal øl.

Geografien i Arusha er meget interessant, da Arusha er placeret, som andre dele af Tanzania, i Rift Valley. Rift Valley løber gennem regionen, fra nord til syd. Dette er også medvirkende til, at der er store højdeforskelle i regionen, landskabet variere på tværs af landet fra gennemsnitlig 900 moh. til 1.600 moh. Yderligere har man mulighed for at vandre på det næsthøjeste bjerg i Tanzania, Mt. Meru. Bjerget er på sit højeste 4.655 og dermed heller ikke et lille bjerg. Arusha har det største antal af kratere og slukkede vulkaner i Tanzania. Af kendte kratere kan blandt andet nævnes Ngurdoto krater, Empakaai krater, og selvfølgelig Ngorongoro krateret.

Hvis man ønsker at opleve en unik natur og geografi kombineret med en fantastisk safarirejse, er Arusha bestemt en region, man bør rejse til. Oven i dette er det nogle dejlige mennesker, behagelige temperaturer og skøn mad. Yderligere specifik information om regionen Arusha, kan findes på Arushas officielle regions kontors hjemmeside

.

Leave a Reply