Klimaet i Tanzania

tanzania klima

Tanzania er placeret på Afrikas østkyst og grænser op til Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi, Den Demokratisk Repunblik Congo, Zambia, Malawi og Mozambique. Tanzania er beliggende midt i det tropiske bælte, hvilket betyder, at der generelt er varmt vejr. De markante højdeforskelle i landet medfører dog klimamæssige variationer.

Man kan overordnet opdele det tanzanianske klima i tre zoner; én langs kysten (varmt og fugtigt), én på højsletten (tempereret), og én med alpint klima (koldt).

På de højeste vulkaner og bjerge er der alpint klima, hvorfor der er lidt koldere end ellers og du kan endda opleve minusgrader. Du skal derfor huske lidt varmt tøj, hvis du skal bevæge dig opad i højderne. I lavlandet er der tør varme og vil du opleve de varmeste temperaturer, skal du tage ud til kysten. Ved kysten er her året rundt en gennemsnitstemperatur på over 25 grader.

Så varmt er der i Tanzania

Som nævnt ovenfor, så er der generelt en gennemsnitstemperatur på omkring de 25 grader og opefter, da Tanzania har tropisk klima. Vil du være sikret de varmeste temperaturer, så skal du rejse til Tanzania, når det er sommer der, hvilket falder sammen med vores vinter.

tanzania strand

Hvis du vil opleve en aktiv ferie, hvor vejret samtidigt er varmt og solrigt, så er Tanzania den perfekte destination. Skal din aktive ferie slutte af med en afslappende badeferie, så tag til Zanzibar for at mærke solens varme stråler, mens du ligger på en sandstrand. Hvis du skal nedkøles, kan du springe ud i det azurblå vand og svømme en tur.

Høje temperaturer er dog ikke for alle, hvorfor det kan være interessant at rejse afsted på andre tidspunkter af året eller tage til højlandet og bjergene.

Nedbør i Tanzania

Klimaet i hele Tanzania er tropisk, men der er som tidligere nævnt store geografiske forskelle i landet. Der er to regnperioder årligt: én kort i perioden fra november til januar og én lang fra marts/april og frem til maj/juni.

mountain

I den korte regntid er det mere sporadiske nedbørsmængder, som rammer landet. Således er det for det meste blot korte byger, mens der i den lange regntid kommer store nedbørsmængder kombineret med tordenvejr.

På de to regnperioder falder der mellem 400 – 2000 mm regn fordelt ud over de to perioder. Der er relativt tørt på centralplateauet, mens regnen falder ved kysten og i højlandet. Rundt om Kilimanjaro kan der dog komme nogle byger uafhængigt af regntiden, da bjerget er med til at skabe disse vejrforhold.

Du kan rejse til Tanzania hele året på trods af regntiderne. Du skal dog blot være forberedt på lidt regn hist og pist. Vejret vil dog på ingen måde ødelægge en safari i Tanzania, da regnen også kan give dig nogle andre oplevelser i forhold til hvilke dyr du vil komme til at se. Du kan derfor tage afsted lige når det passer dig.

 

Leave a Reply