Disse dyr kan du opleve på dykning i Tanzania

luftfoto zanzibar

Tanzania er en rigtig spændende destination, når det gælder naturoplevelser. Ligesom de andre aktiviteter her, så byder dykningen ligeledes på noget helt ekseptionelt. Der er især gode muligheder for at dykke i Tanzania og i særdeleshed omkring øerne Zanzibar, Mafia Island og Pemba.

Havskildpadder

havskildpadde

Når du dykker i vandet omkring Zanzibar, Mafia Island og Pemba, er der rig mulighed for at se havskildpadder, når du dykker i vandet omkring Zanzibar, Mafia Island og Pemba.

Havskildpadder befinder sig for det meste i havet og for hannens vedkommende, så forbliver han stort set hele sit liv i vandet. Hunnen kommer op på land om natten, når hun skal lægge æg.

I juni og juli, hvor vejret er køligere kan du se havskildpaddernes æg blive udklækket.
Efter ægget er klækket, skynder de små skildpadder sig ud mod vandet, men kun få overlever, da rovfugle gerne vil spise dem.

Havskildpadderne er derfor truede og der arbejdes for at bevare bestanden, hvilket gør oplevelsen af at svømme rundt under vandet sammen med disse smukke dyr endnu mere fantastisk.

Delfiner

delfin

Delfiner er fascinerende dyr, som bestemt er værd at rejse langt for at se i virkeligheden
Ud for Zanzibars kyst har du mulighed for at møde den sorte og den hvide delfin. Den sorte delfin er langt mere nysgerrig end den hvide.

En voksen delfin kan blive fra 2 til 4 meter og kan veje fra 150 til 650 kg. Hannerne er som regel en smule længere og væsentlig tungere end hunnerne.

At svømme med delfinerne i deres rette element er en helt særlig oplevelse og bestemt værd at prøve.

Cichlider

Cichlide

I Tanzania kan man finde cichlider i de fleste større søer, såsom Viktoriasøen, Tanganyikasøen og Malawisøen. Disse søer er værd at besøge, hvis du vil se de smukke og farverige cichlider.

Cichlider er karakteristiske fisk med deres specielle kropsform og flotte farver og der findes idag et par hundrede forskellige arter i Viktoriasøen.

Dykning i Tanzania og på øerne er bestemt anbefalelsesværdigt og du skal endelig kaste dig ud i det, hvis du har lyst til at opleve en helt anderledes verden under vand.

Hvis du bestiger Kilimanjaro eller har fløjet, skal du dog være opmærksom, at det kan være en god idé at vente et døgns tid inden du dykker for at mindske risikoen for dykkersyge.

Der er et hav af muligheder for at opleve de dyr, der gemmer sig under havets overflade og dykning er en fantastisk måde at afslutte en god aktiv ferie i Tanzania.

Leave a Reply