Hvor finder man den bedste safari?

safari tanzaniaDet at tage på safari er en drøm for mange. Heldigvis får de fleste også udlevet denne, men der er også mange der desværre aldrig får den oplevelse med i bagagen. Det kan enten være priserne, forberedelser, det at få fri til at rejse i en passende længde, der er mange ting der kan komme i vejen. Men det kan også være at man ikke tør satse på at vælge den korrekte destination.

Og det er her vi, ligesom flodhesten, kommer ind i billedet. For uanset hvilken nationalpark du vælger at rejse til, vil du få en uforglemmelig oplevelse. Om ikke andet, er det faktisk muligt, og stadig inden for overskuelighedens rammer, at besøge flere af nationalparkerne på en rejse. Dette er endda uden at sætte måneder af, det kan klares på ned til 12-14 dage.

Tanzania

Går turen til Tanzania, er der mulighed for at besøge alle 4 nationalparker, inden for den overskuelige tidsramme. Dernæst afhænger nogle af de mulige oplevelser af, hvornår det er du rejser hertil. Den store vandring kan opleves fra Januar til primo Juli, her vil der være et fantastisk mix af dyreracer vandre side om side. Det specifikke tidspunkt de er et sted, afhænger meget af regntiden.

Derudover kan man hele året ramme “The Big Five”. Dette er de 5 største hovedattraktioner inden for safarien. Løven,  Leopard, Næsehorn, Bøffel og Elefant. Det tidspunkt på året med den højeste dyreintensitet, ligger fra Juli til Oktober og er dermed der chancerne er størst for en fyldestgørende oplevelse. På grund af landets størrelse, er klimaet også meget svingende, men en safari er altid mulig.

Sydafrika

Tager vi til det sydligste af Afrika, kommer vi til Sydafrika. Dette land har et mangfoldigt dyreliv, hvor det også er muligt at støde på “The Big Five”. I landet finder man også Krüger nationalpark, hvilket siges at være flagskibet til samtlige nationalparker i Afrika. Dette vildtreservat er samtidigt det største at finde i Afrika, og har et areal der dækker næsten 20.000 km2

Sydafrika er det mest afvekslende område på hele kontinentet. Dette er også afspejlet i dyrelivet og plantelivet. På en safari her i det sydligste punkt, går man ikke glip af noget. Der er al den afveksling man kunne ønske sig, store chancer for at møde mange racer og en ny planteart rundt om hvert hjørne.

Kenya

Udover at være et af de mest populære steder for backpacking ture, er den skønne savanne Masai Mara hvor der næsten er garanti for at se dyr, til at finde i Kenya. En gang årligt er gnuerne på migration over savannen, og dette syn af de store dyr i samlet i en kæmpe flok er noget helt for sig selv. Som alle andre nationalparker i Afrika, skal man huske at det er dyrenes hjem man besøger, derfor er det vigtigt at respektere dem.

Leave a Reply